zoi kravicFoto: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Zoi Kravic pridružila se debati o tome da li neko može da voli dela kontroverznih ili problematičnih umetnika, a da ne opravdava ono loše što taj neko radi ili je uradio.

Zoi Kravic je u razgovoru za Esquire rekla da joj nije strano da joj se dopadne delo nekog umetnika koji baš i nije omiljen u društvu zbog svog ponašanja.

Konkretno je istakla svoju ljubav prema delima Romana Polanskog, rekavši da su joj omiljeni filmovi Rozmarina beba i Stanar.

Polanski je napustio SAD 1978, nakon što je priznao statutarno silovanje 13-godišnjakinje, a nakon toga je odbacio optužbe koje su došle od još pet žena.

Uprkos svemu tome, Polanski i dalje snima filmove, pa je tako ostvarenje Palata debitovalo na Filmskom festivalu u Veneciji prošle godine.

„U redu je da je neko loš uključen u nešto dobro. Šta treba da radimo, da se otarasimo Amerike?“, rekla je Zoi Kravic.

Dodala je da, iako se smatra kontroverznim da neko voli filmove Polanskog, njegov lični život ne utiče na njen doživljaj njegovih filmova.

Drugi reditelji koje je navela kao inspiraciju su Kventin Tarantino, Martin Skorseze, Pol Tomas Anderson, Peni Maršal, Dejvid Finčer i braća Koen.

Uskoro stiže rediteljski debi Zoi Kravic

Rediteljski debi Zoi Kravic, Blink Twice, privukao je puno negativnih komentara zbog svog prvobitnog naziva Pussy Island.

„Zanimljivo je da su testirali naziv i da su se najviše uvredile žene“, rekla je Kravic.

Rekla je da je morala da sluša ljude i da kao rediteljka ima obavezu da vodi računa o njihovim osećanjima.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari