U pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru sinoć su glumci Beogradskog dramskog pozorišta odigrali „Tri klase i gospođa Nušić“, poslednju predstavu u zvaničnoj konkurenciji 24. Dana „Zorana Radmilovića“. Ovogodišnji pozorišni festival završiće se večeras dodelom festivalskih nagrada – „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca i „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet, kao i nagrade publike za najbolju predstavu. U čast nagrađenih, zaječarski teatar izvešće „Malog princa“, dramatizaciju teksta Antoana de Sent Egziperija u režiji Saše Latinovića.

 Između ostalih, u zvaničnoj selekciji izvedena je predstava Ateljea 212 „Strujosek“ Aleksandra Radivojevića, u režiji Aleksandra Švabića. „Zoranov brk“ te večeri poneo je Branislav Trifunović za ulogu Vojvode. Govoreći o samom tekstu Trifunović je rekao da pisac Aleksandar Radivojević ima otkačen smisao za humor, koji gađa u one pore društva koje nas najviše bole.

– Imali smo sreću da se okupila fantastična ekipa i da smo svi zdušno radili. Čini mi se da smo porodili tu predstavu vrlo uspešno o čemu govori činjenica da je sala uvek rasprodata, da je uvek puno i da su ljudi, koji dolaze da nas gledaju, oduševljeni – pojasnio je Trifunović, kome je ovo drugi „Zoranov brk“. Prvi je dobio 2009. godine za ulogu Pometa u predstavi „Dundo Maroje“ Kruševačkog pozorišta.

– Zoran Radmilović je sigurno jedan od ljudi zbog kojeg su mnogi počeli da se bave glumom. Ja se sećam svog svog prvog ulaska u Atelje 212 – prva pomisao mi je bila Zoran Radmilović. To ime nosi neku odgovornost. A sa druge strane, kad se pomene njegovo ime, svi odmah pomisle na Radovana trećeg. Mislim da je on bio jako setan čovek. Čitajući njegove pesme i ono što je govorio mislim da je njegov humor bio odbrana od sveta – kazao je Trifunović.

Pre Trifunovića „Zoranovim brkom“ ove godine su se okitili Miloš Đuričić („Skupljači perja“), Anja Ilić („Mrešćenje šarana“), Vanja Ejdus („Bela kafa“), Zoran Karajić („Kainov ožiljak“), Biljana Konstantinović („Kokoška“), Miloš Samolov („Pop Ćira i pop Spira“), Đorđe Simić („Prevaranti u suknji“) i Vladimir Andrić („Nećeš razbojniče!“).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari