Zrenjanin: Premijera lutkarske predstave "Neko se uselio u onu staru vilu" 1Foto: M. P.

Na lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu postavljena je interaktivna predstava za decu po istoimenoj knjizi Uroša Petrovića „Neko se uselio u onu staru vilu“ .

Predstavu je režirala Dragana Miloševski Popova, koja kaže da će najmlađa publika imati priliku da vrlo aktivno učestvuje u određenim segmentima komada, a da će u drugom, biti posmatrači.

Kako objašnjava rediteljka, učešćem u predstavi, deca dobijaju priliku da kroz teatar otkrivaju različite prostore i da sama uđu u izmaštane svetove koji postoje u delima.

„Zagonetke će biti osnov sa kojima će se naši junaci, ali i deca susresti. Naša namera nije da im damo lepo upakovan poklon, već priliku da razmisle o onome šta su videla i naučila“, objašnjava rediteljka Dragana Miloševski Popova.

Komad je rađen po motivima dela Uroša Petrovića, autorka dramatizacije je Milena Depolo, režija Dragana Moliševski Popova, scenografija, kostimografija i kreacija lutaka Blagovesta Vasileva, kompozitorka je Irena Popović Dragović.

U predstavi igraju Predrag Grujić, Tatjana  Barać, Nataša Milišić, Snežanan Popov, Olgica Trbojević Kostić, Kristian Kardoš i Miroslav Maćoš.

Premijera predstave „Neko se uselio u onu staru vilu“ zakazana je za sredu, 15. marta u 18 časova a prvo naredno izvođenje je u subotu, 18. marta u 11 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari