Zrenjaninska filharmonija hitovima Abe podigla publiku na noge 1Foto: M.P.

Zrenjaninska filharmonija i Abba simfonik šou podigli su na noge publiku u Kulturnom centru Zrenjanina, na sinoćnjem koncertu u kome je učestvovala i pokrajinska sekretarka za kulturu Dragana Milošević.

U sjajnoj i prazničnoj atmosferi pevalo se pa i igralo, uz program “ABBA simfonik šou” koji je protekle jesni gostovao u rgeionu od Slovenije, Italije do Hrvatske.

Direktor filharmonije Roman Bugar naveo je da su zrenjaninci već imali prilike da čuju deo ovog repertoara, a da je sada u celosti izveden.

“Ideja je nastala u Zrenjaninu, na “Danima piva” 2021. godine, ovoga puta je celovečernji koncert i prvi koncert u drugoj zvaničnoj koncertnoj sezoni Zrenjaninske filharmonije i Zrenjaninskog kamernog orkestra. Ansambl je isti, dirigent je Mikica Jevtić“, naveo je direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

On je najavio nove koncerte i nastupe filhamroničara ove godine.

„Prošle godine ukupno je bilo pet koncerata, a ove godine biće više koncerata u velikom sastavu i interesantan repertoar, čemu se svakako radujem, reko je Bugar.

Obraćajući se zrenjaninsmoj publici pokrajinska sekretarka kulture Dragana Milošević je istakla da ponovo nastupa sa Zrenjaninskom filharmonijom nakon šest godina, u dvostrukoj ulozi, pokrajinskog sekretara i violiniste na sceni koji treba da doprinese spektaklu, na kakve je publika navikla kada su u pitanju nastupi Zrenjaninske filharmonije.

“Zabeležili su zaista sjajnu prethodnu sezonu, pre svega što su izašli van granica naše zemlje i ispraćeni su ovacijama širom regiona i to je nešto što ih čini pravim ambasadorima naše države“, rekla je Milpševića i istakla da je prošle godine Pokrajinska vlada izdvojila 32 miliona dinara za opremanje scene Kulturnog centra Zrenjanina, rasvetu i ozvučenje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari