Zrenjaninska muška vokalna grupa „Pannonica“ prva na „HorFestu“ 1privatna arhiva

Zrenjaninska muška vokalna grupa „Pannonica“ osvojila je prvu nagradu sa 96,25 bodova i posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ na prvoj etapi „HorFesta“, koji je održan u Valjevu. To im je obezbedilo plasman u drugu etapu za titulu Grand Prix festivala.

– Izuzetno sam zadovoljna plasmanom na festivalu u Valjevu. Posle osvojene zlatne medalje i titule pobednika kategorije nedavno u Bijeljini ova priznanja su potvrda našeg dosadašnjeg rada. S obzirom da se prva etapa takmičenja odvijala onlajn raduje me plasman naše grupe u drugu, Grand Prix etapu, gde ćemo sa drugim visoko nagrađenim horovima sa zadovoljstvom pevati uživo, kaže dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

Kozlovački naglašava da je ponosna na posebnu nagradu koju je grupa dobila za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“.

– Ponosni smo što je žiri prepoznao kvalitet znalački komponovanog, izuzetno lepog ali i veoma zahtevnog aranžmana Mirka Jankova i naše veliko zalaganje da ga što bolje interpretiramo, istakla je Kozlovački.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari