Najbolji bend 55. Gitarijade je “Direct Drive” iz Zrenjanina, dok je publika izabrala grupu “Monah” iz Niša 1Foto: M.S. / Danas

Po odluci žirija, najbolji bend na 55. Gitarijadi je Direkt Drive iz Zrenjanina, dok je publika nagrada publike pripala grupi Monah iz Niša. Nikola Nenin iz grupe Direct Drive je najbolji vokal 55. Gitarijade i njemu je pripala nagrada  “Momčilo Moša Radenković”.

Od deset bendova koja su se takmičili za pobednika 55. Gitarijade, prema glasovima žirija izabran je bend „Direct Drive“ iz Zrenjanina. Prema rečima frontmena ove grupe, Nikole Nenina, ovo je njihov prvi nastup u Zaječaru.

“Uzbuđenje je veliko, i pobeda nam mnogo znači. Ovo je naš prvi nastup u Zaječaru, a i gde smo nastupali, nikada nismo ništa osvojili, tako da nam ova nagrada na ovakvom prestižnom festivalu, izuzetno znači”, istakao je Nenin.

Kako je on istakao velika mu je čast što je dobio nagradu “Momčilo Moša Radenković”, koja se dobija za najbolji vokal Gitarijade.

“Drago mi je što sam dobio nagradu, ali drago mi je i što sam dobio CD grupe “Zlatni prsti”, tako da ćemo CD preslušavati kada se vratimo kući”, kazao je on.

Prema njegovim rečima nastavljaju dalje sa klupskim svirkama, snimanje spota, i pripremama novog albuma.

Ono što je interesanto je to da pobednici Gitarijade, nakon proglašenja nisu nastupili opet pred publikom u Zaječaru, što je ranijih godina bila praksa, ali kako su Nenin i ostali iz grupe kazali, da im to prija pošto bi pritisak bio još veći, i da im ta odluka organizatora ne smeta.

Nenin je kazao da su se svi bendovi družili, i istakao da svi su zaslužili da pobede, a da su njihovi favorite bili grupe iz Novog Sada, i Niša.

U revijalnom delu pred publikom na Kraljevici noćas su nastupili Alisa, Van Gogh, Kanda, Kodža i Nebojša i Goblini. Nekoliko hiljada ljubitelja roka uživalo je tokom koncerta Van Gogh-a koji su publiku doveli do usijanja, i sve vreme pevali hitove sa njima.

Ovogodišnju Gitarijadu zatvorila je grupa “Goblini”, koji su koncert završili kasno u noć.

Zaječar je prethodne tri večeri bio epicentar rok dešavanja, a najdugovečnija rok manifestacija u ovom delu Evrope – 55. Gitarijada okupila je i ove godine poznate izvođače i deset naeafirmisanih sastava koji su se predstavili publici u Zaječaru.

Najpozitivnija stvar je povratak rok publike, pošto se ne pamti kada je na Gitarijadi, poslednjih godina bilo ovoliko. Pored pozitivnih pomaka, bilo je i velikih nedostataka – od loših uslova za novinare, do svakodnevne raspravke sa obezbeđenjem prilikom uzimanja izjava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari