Zrenjaninski glumac Milan Kolak nagrađen u Šapcu 1Foto. pozorište zrenjanin

Na 6. Festivalu “Pozorišno proleće” održanom u Šapcu, naš glumac Milan Kolak dobio je nagradu za elemente predstave koji se posebno izdvajaju, za ulogu Džordža Gibsa u predstavi “Naš grad”, Torntona Vajldera, u režiji Mie Knežević, saopštilo je zrenjaninsko pozorište „Toša Jovanović“.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu Zijah Sokolović, Slađana Kilibarda i Irfan Mensur. Festival „Pozorišno proleće” odžan je nakon jednogodišnje pauze od 11. do 17. aprila u Šapcu, na velikoj sceni „Ljubiša Jovanović”

Bilo je ovo šesto doržavanje festivala, koji je otvorila predstava „Bura” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, na rekonstruisanoj sceni šabačkog teatra. Festival, koji u prvi plan ističe prikazivanje najboljih predstava iz prethodne godine, trajao je sedam dana,

U takmičarskom delu se našlo šest predstava iz najboljih pozorišta u Srbiji. Nakon „Bure” Kokana Mladenovića, Narodno pozorište „Toša Jovanović” izvelo je predstavu „Naš grad“, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház predstavu „Ana Karenjina” „Dabogda te majka rodila” je predstava koju je odigrao Atelje 212, a  Beogradsko dramsko pozorište predstavu  „Cement Beograd”.

Poslednjeg dana takmičarskog dela festivala  odigrana je predstava „Trpele”, koprodukcije Kraljevačkog pozorišta i Šabačkog pozorišta. U čast nagrađenih sinoć je izvedena predstava Šabačkog pozorišta „Kad se mi mrtvi probudimo” u režiji Stevana Bodrože.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari