Zvezda nove filmske verzije „Snežane" na udaru fanova zbog prošlogodišnjih komentara 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

Diznijev rimejk voljenog crtanog filma Snežana i sedam patuljaka iz 1937. godine nije još ni izašao, ali njegova glavna zvezda Rejčel Zegler našla se na udaru kritika na društvenim mrežama.

Na internetu su se pojavili snimci njenih intervjua iz septembra prošle godine, a nije se svima baš dopalo ono što je ona imala da kaže na račun originalne verzije filma i lika princa.

Ona je istakla da je njena verzija Snežane nalik nekom vođi i da joj nije potreban princ spasitelj, pa čak i da bi scene sa pricom mogle da budu potpuno izbačene.

Međutim, problem je što ti snimci nisu celi i deluje da su manipulisani tako da se ne vidi širi kontekst, što nije sprečilo salvu neprijatnih komentara.

„Samo kažem da više nije 1937. Mi smo napisali Snežanu koju neće spasiti princ, koja neće da sanja o pravoj ljubavi, već o tome kako će postati vođa koji je oduvek mogla da bude, što joj je rekao i pokojni otac koji je verovao da je ona neustrašiva, poštena, hrabra i iskrena.“

Zegler je rekla i da se Snežana zaljubi u muškarca „koji je bukvalno progoni“, a da novi film ima drugačiji pristup svemu tome, kao i da će scene sa princom možda biti izbačene: „Ko zna, to je Holivud!“.

Dodala je i da ju je crtani film plašio, da ga je pogledala samo jednom i nikada više.

Mnogi su to shvatili kao previše negativne komentare i rekli kako je ona antifeministički nastrojena, kao i da se ne mora sve menjati po cenu toga da bude „woke“.

Posle komentara na račun toga da ne treba kritikovati nekoga ko se zaljubi, na red su došli i oni koji brane glumicu i pitaju se zašto sredovečni muškarci imaju potrebe da komentarišu ovakve stvari.

Zegler je na svom Tviter nalogu napisala: „Volim vas puno. Zauvek. Setite se da budete ljubazni. Budite strpljivi i empatični jedni prema drugima. Setite se da vas vole bezgranično, bez obzira na greške, bez obzira na nesporazume. Zaslužujete to. Zaslužujete ljubav. Zaslužujete da živite bez straha“.

Dodala je i rečenicu: „Nadam se da će svet postati ljubaznije mesto“.

Da podsetimo, ovaj film izaziva kontroverzu još otkad je Zegler dobila naslovnu ulogu, a treba da izađe tek u martu 2024. godine.

BONUS VIDEO

Izvor: NBC

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari