Boško Obradović “zatvorio” odbornike SNS u Skupštinu Niša 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Odbornici Srpske napredne stranke(SNS) i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se danas posle 15 časova u Skupštinu grada Niša jer će, kako su naveli, na večerašnjem protestu „ Za Niš bez straha- 1 od 5 miliona“ govoriti jedan od lidera Saveza za Srbiju(SZS) i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

-U skuštinskim prostorijama ćemo ostati do daljeg jer Obradović i SZS propagiraju nasilje, a mi želimo da sačumo institucije-naveli su odbornici SNS.

Šef odborničke grupe SNS-SPS u Skupštini grada Niša Zoran Perišić nije želeo preciznije da govori o razlozima zašto su se njegove kolege odbornici odlučili na ovaj korak, ali je rekao da će im se uskoro priključiti.

Novinarima danas nije bilo dozvoljeno da uđu u Skupštinu Niša, ali je zato opozioni odbornik Branislav Jovanović ušao kako bi kolegama odneo banane.

-Rekao sam im da nasilja nije bilo, niti će ga biti. Ne moraju da se plaše da će ići u zatvor kada se promeni vlast – rekao je Jovanović.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju navela je da je „SNS odlučio da se 12. aprila 2019. godine ukine Skupština Grada i zameni lokalnim partijskim rukovodstvom iz ove partije“.

-Zabrana ulaska novinarima i zloupotreba radnika u Skupštini praktično znači da je

sada formiranje partijske države i formalno objavljeno narodu-saopštio je NKD.

U Skupštini Niša koalicija SNS i SPS ima 36 od 61 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari