DS: Raspušteni gradski odbor Beograda i Demokratska omladina 1Foto:Fonet/Ognjen Stevanović

Izvršni odbor Demokratske stranke doneo je danas odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd i Demokratske omladine, saopšteno je iz DS.

„Razlog za ovu političku odluku je neaktivnost gradskog odbora, kao i zaustavljanje štetnih praksi koje su Demokratskoj stranci na lokalnim izborima u Beogradu i donele najlošiji rezultat u istoriji stranke i time je stavili na marginu političkog života u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Takođe, predstavnici omladine prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja, čime su naneli štetu Demokratskoj omladini i stranci, dodaje se u saopštenju.

„Demokratska stranka odlučna je u svojim namerama da stane na put podelama u stranci i ličnim političkim agendama koje su preče od interesa gradjana i opozicione borbe protiv režima“, ističu iz DS.

Predsednik Demokratske omladine Aleksandar Pavić saopštio je danas da ih je šokirala i zabrinula odluka o raspuštanju Demokratske omladine čije je rukovodstvo izabrano tek pre šest dana.

Inače, danas ranije deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) napustio je sednicu GO u Beogradu a jedan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija „polako ukida u DS“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari