Inicijativa “Ne damo Niški aerodrom“ ne odustaje od protesta 1

Inicijativa „ Ne damo Niški aerodrom“ poziva Nišlije na protest u utorak u 9 časova, u vreme kad je trebalo da se održi sednica Skupštine grada Niša, na kojoj su odbornici trebali da odlučuju o besplatnoj predaji Aerodroma „ Konstantin Veliki“ državi.

– Nećemo odustati od protesta, iako je predsednik Skupštine Niša odložio sednicu. Borićemo se svim legalnim sredstvima da Nišlije ne izgube svoj aerodrom – rekao je Miloš Bošković, organizator protesta u Nišu I bivši narodni poslanik “Dosta je bilo.

Skupština Niša je saopštila da se sednica odlaže “zbog učestalih dezinformacija o statusu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu”.

-Te dezinformacije u javnost iznose pojedinci i raznorazne interesne grupe, čime se urušava kredibilitet našeg grada. Na predlog šefa Odborničke grupe SNS(Zoran Perišić), a uz podršku svih koalicionih partnera, šefovi odborničkih grupa su odlučili da otkažu sednicu zakazanu za 10. april 2018. godine-navodi se u saopštenju gradskog parlamenta.

Poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović rekao je danas da je na sastanku u centrali stranke u Beogradu preporučeno da se sednica Skupštine Niša odloži jer predsednik Srbije I čelnik naprednjaka Aleksandar Vučić želi da dođe u Niš kako bi Nišlijama objasnio sve oko aerodroma.

-Predsednik(Vučić) je jako ljut na Nišlije. Zato je sam odlučio da dođe u Niš I da na licu mesta građanima kaže da Republika Srbija želi da razvija Niški aerodrom, a ne da ga otme-rekao je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari