Iz parlamenta gotovo nestao Saša Radulović 1Foto: FoNet/ TV foNet

Saša Radulović, lider pokreta Dosta je bilo, gotovo da je nestao iz parlamenta Srbije.

Od beogradskih izbora i podnošenja ostavke na mesto predsednika DJB Radulović je samo jednom prisustvovao sednici Skupštine Srbije i to onoj koja je posvećena poslaničkim pitanjima Vladi Srbije. Nema ga znači u skupštinskoj sali, ne diskutuje, nema ga u skupštinskom holu, ne drži konferencije za novinare, što je pre beogradskih izbora bilo gotovo redovno, a poslanici njegove stranke tvrde i da se s vremena na vreme pojavljuje u prostorijama poslaničkog kluba.

„Bez obzira što ga ne vidite on radi 24 sata dnevno i sveprisutan je“, objasnila je nedavno Branka Stamenković, poslanica DJB, za koju njene kolege koji su isključeni iz stranke tvrde da spada u grupu fanova Saše Radulovića. Ono što je takođe evidentno je da se osipa i broj poslanika DJB koji se pojavljuju na konferencijama za novinare, uprkos ranijoj praksi da cela poslanička grupa prisustvuje obraćanju novinarima.

Sve češće se na konferencijama za novinare u parlamentu Srbije Stamenkovićeva, koja je novi kandidat za zamenika predsednika DJB, pojavljuje sama, a u ponedeljak su joj društvo pravili Branislav Mihajlović, poslanik iz Bora, koji je ujedno i zvanični kandidat DJB za novog predsednika stranke, ali i kandidati za potpredsednike stranke Jovan Ratkov i Ana Stevanović.

Pored Saše Radulovića iz parlamenta su nakon beogradskih izbora praktično nestali i Dušan Pavlović i Jasmina Nikolić. U poslednje vreme i Tatjana Macura, nesuđeni kandidat za portparola stranke vrlo često solira u obraćanju novinarima. Izvori Danasa navode da to soliranje nema nikakve veze sa njenom najnovijom najavom da će se pored Mihajlovića kandidovati za predsednika DJB, već da to soliranje ima veze sa onim o čemu govori. Poput Branislava Mihajlovića, koji je predstavio svoj budući tim to je učinila ovih dana i Macura koja je za zamenika predsednika DJB kandidovala pokrajinskog poslanika Ivana Stijepovića iz Novog Sada, a za potpredsednike stranke Milana Turnšeka iz Sombora, Igora Stojanovića iz Prokuplja i LJiljanu Vidojković iz Smedereva.

Macura juče nije želela da komentariše za Danas svoju nameru da se kandiduje za predsednika DJB, ali je prethodnog dana za N1 izjavila da joj je jedina želja da sačuva pokret Dosta je bilo i da ne može da se saglasi sa prošlonedeljnim izbacivanjem kolega iz pokreta, jer je to bila sramna onlajn sednica sa nelegalnim odlukama.

Da li DJB može da se sačuva kao pokret, a potom i registruje kao stranka, znaće se vrlo brzo nakon izbora koji su zakazani za 21. april, ali sasvim je sigurno da se poslanički klub ovog pokreta poprilično osuo. Na početku ovog saziva parlamenta DJB je imao 16 poslanika, da bi se sada poslanički klub sveo na devetoro koji su takođe pod znakom pitanja. Iz poslaničkog kluba 2017. godine izdvojilo se najpre troje poslanika, nezadovoljni odlukom Radulovića da ne podrži Sašu Jankovića na predsedničkim izborima. Nakon beogradskih izbora ne saopštavajući razloge, iz stranke i poslaničkog kluba otišla je LJupka Mihajlovska, potom je ostavku podneo i Miloš Bošković iz Niša, ali je on poslanički mandat vratio pokretu. Na njegovo mesto trebalo bi da dođe Nada Kostić, koja je DJB napustila nekoliko dana nakon što je taj pokret ušao u parlament. Napokon prošle nedelje Glavni odbor isključio je iz DJB Aleksandra Stevanovića, Vladimira Đurića i Nenada Božića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari