SRS: Na srpski način, domaćinski 1Foto: FoNet/SRS

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda, Miljan Damjanović izjavio je na završnoj konvenciji stranke da ne postoji problem u bilo kom segmentu u gradu za koji ta stranka nema rešenje, kao i da je uvek zastupala interes običnih građana i da će to nastaviti da radi i posle izbora.

Kako je saopšteno je iz SRS, on je rekao da je ta stranka jedina vodila pozitivnu kampanju.

Srpski radikali će voditi Beograd na srpski način, domaćinski, onako kako ćemo zastupati interese svih građana Beograda, bez obzira da li oni žive u krugu dvojke ili na periferiji. Moramo pomoći privredi i poljoprivredi“, izjavio je Damjanović.

On je dodao da je neophodno rešiti osnovne probleme i istakao da „na samo šest i po kilometara od Knez Mihailove

ulice, mnoge opštine nemaju kanalizacionu mrežu, kao i da niko ranije nije razmišljao o integraciji saobraćaja do najudaljenijih opština Beograda.“

Prvog dana imamo zadatak da raskinemo najsramniji ugovor sa firmom ‘Apeks’ koji je sklopljen za vreme vlasti Dragana Đilasa, jer je taj ugovor doveo do kraha Gradskog saobraćajnog preduzeća, time što od celog prihoda tog preduzeća na godišnjem nivou čak 91,2 odsto ide toj firmi, a ostatak Sekretarijatu za saobraćaj,“ najavio je Damjanović.

Drugi veliki problem, kako je naveo, je problem legalizacije i istakao da je potrebno vratiti tu nadležnost opštinama, jer bi se „time ostvarila efikasnost rešavanja tog problema, a i 70 odsto sredstava od legalizovanja objekata opštinama bi se ostavljalo za budžet, da rešavaju svoje komunalne probleme.“

Prema njegovim rečima, SRS predlaže da se formira zaseban sekretarijat za predškolske ustanove, kao i nova mreža tih ustanova i da se plaćanje vrši po tome koliko roditelji zaista imaju prihode.

Nezaposlenim i samohranim roditeljima moramo obezbediti da njihova deca idu u vrtiće, da oni ne plaćaju, već da grad to finansira, kao i da se deca predškolskog uzrasta premeste u škole, kako bi se oslobodio prostor u vrtićima,“ rekao je Damjanović.

Dovešćemo Rusiju u Beograd, da se Beograd pobratimi sa Sankt Peterburgom i da zajedno sa njima reši svoje velike probleme. Želimo da razvijamo tradicionalno prijateljstvo i bratstvo, da kroz kulturu finansiramo ono što je patriotski, a ne raznorazne antisprske nevladine organizacije”, izjavio je Damjanović, saopšteno je iz SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari