Vesić najavio tužbu protiv javnog servisa 1Foto: Beoinfo

Pobeda Srpske napredne stranke na izborima u Beogradu je najbolji odgovor na sve laži koje je opozicija plasirala, jer građani nisu naseli na njihova lažna obećanja, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

On je, na konferenciji za novinare, konstatovao da je novi „težak debakl“ opozicije dokaz da birači ne nasedaju na laži i prevare i da Dragan Đilas svoj poraz pokušava da opravda izmišljanjem zloupotreba koje ne postoje.

Vesić je kao primer naveo tvrdnje Đilasa da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja delilo jednokratnu pomoć u Beogradu pred izbore, kako bi privuklo glasače.

Kako je objasnio, ta jednokratna socijalna pomoć je ranije predviđena za 49 opština u Srbiji, bez Kosova i deljena je i kad SNS nije bila na vlasti, nego je „redovna aktivnost“.

Na teritoriji Beograda nije podeljena pomoć vredna 208 miliona dinara, nego 70 miliona, a nije je sad dobilo 13.000, nego 4.700 građana koji ispunjavaju uslove, dok će ostatak biti podeljen tokom godine, i to nema nikakve veze sa izborima, precizirao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Đilas je, dok je bio gradonačelnik Beograda od 2008-2013. godine, podelio jednokratnu pomoć u ukupnoj vrednosti od 728 miliona dinara, a da „ne postoji nijedan papir Skupštine grada kome je dodeljen novac i kako, ne postoji evidencija i razlog za svako lice“.

Vesić je pozvao opoziciju da prihvati realnost i volju građana na izborima u Beogradu i dao im „besplatan pravni savet“ – da pokušaju da nađu drugi način da pokažu da su bolji od SNS.

Prestanite da osporavate izbore – čestitajte pobednicima, poručio je Vesić.

On je, upitan kako komentariše tvrdnje da mu je u emisiji na Radioteleviziji Srbije (RTS) utišavan ton dok je bio u studiju sa predstavnicima opozicije, rekao da nije mogao da zna šta se dešavalo, jer je bio u studiju, ali da su mu na to ukazali i da će zato podneti tužbu protiv javnog servisa.

Na pitanje kako to da SNS ne reaguje na stalna kršenja zakona i propisa kad je u pitanju drastično povećan nivo tona reklama na RTS i drugim televizijama, Vesić je odgovorio da je to u nadležnosti nezavisnih regulacionih tela, ali da Đilas „kao što zna da digne regler za reklame, zna i da spusti za svoje političke protivnike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari