Antonio Braun ponovo kažnjen zbog skandala 1Foto: EPA/TANNEN MAURY

Zvezda američkog fudbala Antonio Braun i još dvojica igrača kažnjeni su sa tri utakmice suspenzije zato što su koristili lažne potvrde da su vakcinisani protiv koronavirusa i tako prekršili covid-19 protokol, saopštila je NFL.

Braun je nabavio lažnu potvrdu da bi mogao da izbegne rigorozne kontrole koje je NFL uveo za nevakcinisane igrače, a razotkriven je tako što je njegov lični kuvar Stiven Ruiz ovu informaciju preneo novinaru lokalnog lista Tampa Bej Tajms.

Ruiz je otkrio da je njegov tadašnji poslodavac nabavio potvrdu nekoliko dana pre početka priprema ekipe za narednu sezonu, Braun nije nastupio za Bakanirse na utakmici treće runde protiv Los Anđeles Remsa zbog toga što je pre meča bio pozitivan na testu na koronavirus.

Trener NFL šampiona Brus Arijans izjavio je u petak da klub još uvek nije odlučio da li će vratiti Brauna u ekipu kada mu istekne suspenzija.

Kako piše Sports Ilustrejted korišćenje lažne potvrde je u nadležnosti federalnih vlasti i postoji mogućnost da se za slučaj zainteresuje i Federalni istražni biro (FBI).

Možda i najboljem hvataču u NFL ovo je samo jedan u seriji skandala koje je izazvao u poslednjih nekoliko godina, a na podužoj listi nalaze se kazne i vansudske nagodbe za opasnu vožnju, seksualni napad, nasilje u porodici, obijanje vozila…

Uz Brauna, NFL je zbog kršenja protokola kaznio i njegovog saigrača Majka Edvardsa, kao i Džona Frenklina III, bivšeg člana Bakanirsa, kome je ugovor sa Tampom istekao prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari