Đerona pozvao i Nenadića 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Selektor rukometne reprezenatcije Srbije ne odustaje od povređenog beka, na širem spisku igrača za kontinentalni šampionat i jedan od najboljih šutera Evrope.

Vrsni golgeter Vesprema povredio je butni mišić i od početka decembra ne igra za klub iz Mađarske, čak je javno izrazio bojazan da će moći da bude deo nacionalnog tima na prvenstvu Evrope sledećeg meseca, ali je španski stručnjak na mestu selektora Srbije odlučio da ga stavi na širi spisak igrača i vidi da li će se naš najboji i najiskusniji pojedinac oporaviti do EP u Mađarskoj i Slovačkoj.

Start priprema zakazan je za 26. decembar u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, kada će se utvrditi videti u kakvom je ko stanju od pozvanih kandidata, a Nenadić je pošteđen dolaska na okupljanje. Dogovoreno je da se priključi kada se oporavi od povrede i bude u stanju da počne sa treninzima. Očigledno da Toni Đerona, naš Savez i sam rukometaš imaju nadu u srećan kraj.

Zato što su ekipi potrebno njegovo ogromno znanje i iskustvo za mečeve u „grupi smrti“, jer „orlove“ u Segedinu čekaju vlasnik svih titula – Francuska, čest osvajač medalja na veikim takmičenjima – Hrvatska i potencijalni kamen spoticanja – Ukrajina.

Samo dva najbolja tima obezbediće prolaz u drugu fazu takmičenja i selidbu u Budimpeštu, a Srbija će za taj rezultat morati da nadmaši sebe i iznenadi favorite, u bitkama od 13. do 17. januara.

Pre polaska na EP, Srbija će odigrati dve pripremne utakmice protiv Nemačke, posle čega će Đerona skratiti spisak igrača na dozvoljenu brojku.

 

Pozvani rukometaši:

GOLMANI: Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin)

LEVA KRILA: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB)

PIVOTMENI: Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin)

DESNA KRILA: Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961)

BEKOVI: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem)

Evropsko prvenstvo:

  • 13. januar: SRBIJA – UKRAJINA (18:00)
  • 15. januar: HRVATSKA – SRBIJA (20:30)
  • 17. januar: FRANCUSKA – SRBIJA (20:30)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari