MOK najavio susret sa "nestalom" Peng Šuai 1EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Međunarodni olimpijski komitet tvrdi da je ugovorio sastanak sa kineskom teniserkom tokom Zimskih olimpijskih igara, sledećeg meseca u Pekingu.

„MOK je imao prvi razgovor sa Peng 21. novembra, a naši predstavnici su od tog trenutka u konstantnom kontaktu sa Peng. Ona je nedavno izjavila da jedva čeka da se na ZOI susertne sa Tomasom Bahom, predsednikom Komiteta“, objavio je portparol MOK.

Kineskinja je u centar pažnje svetskih medija dospela prošlog novembra, kada je optužila nekadašnjeg vicepremijera Kine, Ženg Gaolija, da ju je seksualno zlostavljao u prošlosti. Posle tog posta na društvenim mrežama ona je iznenada bila odsutna iz javnosti u periodu od tri nedelje, pa su mnogi su sumnjali da joj je ugrožena bezbednost.

Međutim, u decembru je Peng izjavila da nikoga nije optužila za seksualno zlostavljanje, odnosno da je njen post pogrešno shvaćen, dok se prozvani državnik Ženg uopšte nije oglašavao o optužbama na njegov račun.

Međutim, WTA se solidarisala sa nekada sjajnog igračicom dublova, tako što je suspendovala sve „ženske“ turnire u  njenoj domovini.

Zimske olimpijske igre počinju 4. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari