Jakobsen: Ovako više ne može 1EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Selektor reprezentacije Danske ogorčen zbog okolnosti u kojima je organizovano Evropsko prvenstvo za rukometaše.

Mnogi igrači, selektori i šefovi delegacija učesnika tek završenog Evropskog prvenstva za rukometaše negativno su komentarisali insistiranje Evropske rukometne federacije da uprkos munjevitom širenju omikron soja korona virusa organizuje EURO 2022, a s krtikama su nastavili i tokom turnira. Danski selektor Nikolaj Jakobsen nije se toga libio ni posle osvajanja bronzane medalje.

„Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo poslednje ovakvo prvenstvo, jer ćemo inače svi poludeti. Ovako više ne može! Ponosan sam na nas, Francuze, pa i na rukomet kao sport, što smo uspeli da izguramo sve ovo u nemogućim uslovima“, prokomentarisao je takmičenje u Mađarskoj i Slovačkoj na kom timovi plaćali manji ili veći ceh zaražavanju, besomučnom testiranju, nelogičnim aršinima i preopuštenim kovid pravilima Mađarske.

„Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni. Nismo smeli da se mrdamo iz hotelskih soba, poludeli smo u hotelu. U prvom hotelu u kojem smo bili na ovom prvenstvu, nismo uopšte bili izolovani od ostatka gostiju. O svemu smo morali sami da se brinemo, pa i o stvarima koje ne bi smele da budu naš posao. Ovaj mesec je bio najduži mesec u mom životu. Kada nije bilo utakmica i treninga, svima nam je u sobama bilo toliko dosadno, ništa nam nije bilo dozvoljeno!“

Uprkos svemu, uspeo je sa svojim izabranicima da zauzme treće mesto, pobedom u dramatičnom duelu sa olimpijskim šampionom Francuskom.

„Osvojili smo tri medalje u godinu dana. Naravno, najdraže mi je zlato iz Egipta, a srebro iz Tokija mi je draže od ove bronze, koja mi takođe puno znači. Ove godine smo bili zajedno ukupno četiri meseca u neverovatno teškim uslovima“, ponosan je čovek čiji trenerski potpis stoji ispod zlata na Svetskom prvenstvu 2021, olimpijske bronze 2021, ali i planetarne titule sa pretprošlog SP.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari