Majer se raduje Beogradu 1 EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Planetarno uspešan desetobojac jedva čeka Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, sledećeg meseca u srpskoj prestonici.

Jedna od najvećih zvezda SP u zatvorenom (18-20. mart) biće Kevin Majer, planetarni šampion (2017.), rekorder u desetoboju (2018) i dvostruki osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama (2016, 2020).

„Jedva čekam da dođem u Beograd i učestvujem na Svetskom prvenstvu u dvorani. Osećao sam mnogo frustracije i pritiska prošle godine tokom poslednjeg Evropskog dvoranskog prvenstva. Nadam se da ću se zabaviti ove godine u beogradskoj Areni za koju me vežu divna sećanja i iskoristiti sve na čemu sam radio tokom treniranja i priprema“, ističe Francuz.

Kevin Majer je do prvog pobedničkog odličja (zlata) stigao kao sedmobojac i to baš na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

„Nakon više od 13 godina bavljenja desetobojom na visokom nivou takmičenja, ubeđen sam da je najvažnija stvar u sportskoj karijere zadovoljstvo. Zadovoljstvo koje imamo dok treniramo sport je to što nas čini još boljim i da težimo ka poboljšanju. Upravo taj napredak nam obezbeđuje rezultate. Da ne osećam zadovoljstvo tokom svakog treninga, ne bih postavio novi svetski rekord. Zadovoljstvo i strast su osnova uspeha. Vidimo se u Beogradu“, poručio je 29-godišnji princ „kraljice sportova“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari