Despotović prešao u Arsenal 1EPA/THOMAS HODEL

Spski napadač je sa ruskim klubom potpisao ugovor do 31. decembra 2024. godine.

„Veoma mi je drago što smo danas uspeli da rešimo sva pitanja oko ugovora i što sam postao igrač Arsenala. Na moju odluku ozbiljno je uticao razgovor sa Miodragom Božovićem, znamo se dugo. Trener je zvao, razgovarali smo o mojoj situaciji u Rubinu i posle toga nisam sumnjao da ću preći u Arsenal“, objasnio je svoj izbor nekadašnji reprezentativac Srbije, koji će sada sarađivati sa bivšim trenerom Crvene zvezde.

Dvadesetdevetogodišnji centarfor dolazi iz Rubina, u karijeri je još igrao za subotični Spartak, Astanu, Crvenu zvezdu, Lokeren… a imao je i lične razloge za transfer u ekipu iz Tule.

„Takođe, važno je napomenuti da je moja supruga iz Tule, i ta činjenica je takođe uticala na moju odluku. Hvala upravi koja je brzo radila i sve organizovala na najvišem nivou. Imam dosta prijatelja u Arsenalu, posebno Uroša Radakovića i Gorana Čaušića, oni će mi pomoći da se prilagodim. Pod Miodragom ekipa pokušava da igra napadački fudbal, što mi se kao napadaču jako sviđa. Siguran sam da ćemo uspeti da ostvarimo dobre rezultate“, rekao je Despotović nakon potpisa.

Strateg Arsenala takođe nije krio zadovoljstvo dogovorenom saradnjom.

„Veoma je dobro što je naš klub uspeo tako brzo da pregovara i dogovori sa Despotovićem potpisivanje ugovora. Dobro ga poznajem, pre transfera smo imali plodonosan razgovor. Mislim da Đorđu nije potrebno predstavljanje, on je vrhunski fudbaler, prošle sezone uspeo je da postigne mnogo za Rubin. Siguran sam da će, ako mu Bog bude dao snagu i zdravlje, moći da nam pomogne da rešimo postavljene zadatke“, rekao je Božović.

Despotović je pre nekoliko dana raskinuo ugovor sa Rubinom, koji ga je prvobitno prekomandovao u drugi tim. Crvena zvezda je htela da ga vrati za godišnji ugovor od 600.000 evra, ali je on hteo da ostane u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari