Queensy Menigfoto STARSPORT

Fudbaleri Partizana napravili su veliki korak ka plasmanu među najboljih 16 timova u Ligi konferencija jer su u prvom meču šesnaestine finala pobedili Spartu u Pragu rezultatom 1:0 (0:0). Revanš meč igra se u četvrtak 24. februara u Beogradu, a crno-beli imaju priliku da se prvi put posle 2005. godine nađu u drugom kolu prolećnog dela jednog od evropskih kup takmičenja.

Utakmica u Pragu bila je uzbudljiva u prvih 15 minuta, kada su oba tima stvorila po dve prilike, da bi se potom pretvorila u „taktičko nadmudrivanje“. Nastavak prvog dela obeležio je veliki broj grešaka, nepovezana i tvrda igra, da bi u nastavku oba tima prikazala još slabiju partiju. Partizan je zatvorio sve prilaze svom golu, a onda zahvaljujući sjajnom Zdjelaru ostvario sjajan rezultat. Kao gosti praškog kluba meč na stadionu „Letna“ su, osim hiljadu gledalaca na tribinama, iz lože posmatrali i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, kao i nekadašnji igrači Luis Figo i Zvonimir Boban.

Trener Partizna Aleksandar Stanojević, rekao je posle utakmice da je njegov tim odigrao onako kako su se dogovorili u pripremi utakmice.

– Zadovoljni smo pobedom. Bila je ovo izuzetno zahtevna i teška utakmica, možda ne lepa na oko, ali takmičarski vrlo dobra. Momci su odradili sve što smo tražili od njih i mogu da budem zadovoljan. Ovo je prvo poluvreme i očekuje nas izuzetno težak duel u Beogradu.

Stanojević je dodao i da u revanšu očekuje da će Sparta igrati potpuno drugačije nego u prvom meču.

– Utakmica u Beogradu će sigurno biti mnogo teža nego ovde jer nemate šta da izgubite i tada krećete u velike rizike. Sparta će morati da rizikuje, a ni mi ne možemo da čekamo. Idemo utakmicu po utakmicu, imamo još mnogo da igramo, a za par dana nas očekuje već duel sa Radničkim iz Kragujevca – rekao je Stanojević.

Saša Zdjelar smatra da bi Partizan i u revanšu morao da odigra slično kao i u prvom meču kako bi ostvario plasman u narednu rundu.

– Naporna i fizički teška utakmica je iza nas. Moram da budem zadovoljan igrom i rezultatom, ali ovo je samo prva utakmica i svesni smo da imamo i sledeću u Beogradu koju moramo u najmanju ruku da odigramo na isti način kao ovu. Dali smo sve od sebe jer smo znali da igramo protiv fizički moćne ekipe i dobro smo se snašli.

Trener praške Sparte Pavel Vrba rekao je da je njegov tim odigrao dobro samo u na početku utakmice.

– Nismo stvarali šanse, nismo upućivali udarce. Nezadovoljan sam zbog toga. Nismo ostvarili rezultat kakav smo zamislili. Jesenas smo bili znatno bolji u ofanzivi, imali smo više šuteva, sada ne ulazimo u šanse. Zaista ne znam zašto. Naravno, ne želimo da menjamo način igre, želimo da budemo aktivni u fazi ofanzive, ali ni pojedinačno ne možemo da uspemo. Nesrećan sam i razočaran.

  1. N.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari