Kragujevac domaćin rukometašima Srbije 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Izabrano mesto odigravanja revanša baraža za Svetsko prvenstvo.

Utakmica sa pobednikom duela Italije i Slovenije, zakazana je za 16. april u kragujevačkom hramu rukometa – hali Jezero.

„Najznačajnija utakmica koja nas očekuje ove godine je ta u aprilu. Svi očekujemo da ćemo se susresti sa Slovenijom, no sačekaćemo ishod tog predkvalifikacionog meča. Ovaj susret nam donosi odlazak na Svetsko prvenstvo, a to bi bila velika stvar za srpski rukomet, nakon učešća na evropskom. Sve smo podredili tome da reprezentaciji omogućimo najbolje moguće uslove i zato smo se opredelili za Kragujevac, jer su se ovde u SBB hali Jezero odigravale kvalifikacije i sama organizacija je uvek bila na visokom nivou i zbog dobre saradnje sa ljudima iz kragujevačkog rukometa, njihovog iskustva i nesebične pomoći, tako i sjajne atmosfere za koju ne sumnjam da će biti“, objasnila je Milena Delić sa mesta predsednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

O organizaciji pomenutog događaja i njegovom značaju za grad-domaćina govorio je i prvi čovek RK Radnički Stavro Rašković.

„Izuzetno velika stvar za rukomet u našem gradu, ali i u celom regionu je što će reprezentacija igrati svoje utakmice u SBB hali Jezero i na najlepši mogući način promovisati naš sport i približiti ga našim sugrađanima, a što je najvažnije i našim mališanima. Naše rukometne reprezentacije su igrale velike mečeve u Kragujevcu u fantastičnom ambijentu, pa očekujemo novi spektakl koji će se pamtiti. Pogotovo ako protivnik bude Slovenija, gde nas pobeda vodi na SP a posle i na Olimpijadu. Očekujem snažnu podršku Kragujevčana i lepu rukometnu predstavu“, rekao je Rašković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari