Piksi u petak pred medijima 1 EPA-EFE/MARIO CRUZ

Selektor najbolje fudbalske reprezentacije Srbije odgovaraće na brojna pitanja „sedme sile“, ne samo iz svog domena.

Povod za najavljenu konferenciju za medije su prijateljski mečevi protiv Mađarske (24. marta u Budimpešti) i Danske (29. marta u Kopenhagenu), odnosno spisak igrača koje je pozvao za tih 180 minuta pripreme za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Uvek je važno iskoristiti svaku „rupu“ u takmičarskom kalendaru Evropske fudbalske federacije, a sada još više, jer su „orlovi“ direktnim plasmanom na Mundijal sve iznenadili, a njihov strateg Dragan Stojković je posle pobede nad Portugalom u sred Lisabona najavio bum i na takmičenju krajem ove godine, pa je svaka utakmica prilika za dalje uigravanje i sklapanje mozaika za SP.

Međutim, nekedašnji predsednik Crvene zvezde suočiće se sigurno i sa novinarskim pitanjima o nametnutom sukobu sa crveno-belima, jer ga je uprava aktuelnog šampiona nedavno javno optužila da joj radi o glavi, odnosno da kao neformalni predsednik Fudbalskog saveza Srbije „navlači“ titulu na Partizanovu stranu.

Piksi je u prvoj reakciji ostao suzdržan, tj samo poručio da će optužbe pobiti na sudu, pa ostaje da se vidi da li će ovog puta biti povučen za jezik. Odnosno, da li će ponoviti „bez komentara“, izrečeno prošle godine povodo istih optužbi iz Ljutice Bogdana, gde je proveo značajan deo svoje igračke karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari