Antonio Konte napušta Inter posle prekinute dominacije Juventusa 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Staro, nepisano pravilo uspešnosti (ne samo) u sportu  kaže da tim koji dobije ne treba menjati, ali, izgleda, da će se baš to desiti u Interu.

Prema pisanju redovno dobro obaveštene Gazete delo sport, novi šampion fudbalske Italije, Inter, ostaće vrlo brzo bez trenera Antonija Kontea, pod čijom komandom je u ovosezonskoj, ultra zanimljivoj, Seriji A pekinuta dominacija Juventusa.

Isti izvor tvrdi da će (ne) očekivan razlaz najkasnije danas biti ozvaničen, a kao razlog se navodi Konteovo nezadovoljstvo stanjem u klubu, odnosno drugačijim planovima uprave, na čelu sa Stivenom Žangom.

Tridesetogodišnji sin vlasnika kineskog konglomerata Suning jeste prezadovoljan skidanjem „stare dame“ sa apeninskog trona, pa i rezultatima u Evropi, ali su mu prioritet finansije.

U tu svrhu je kao najvažnije ciljeve u sledećoj sezoni izabrao ostvarivanje prihoda od 100 miliona evra i, u tesnoj vezi s tim, smanjenje plata fudbalerima za 15 do 20 odsto.

Zbog gubitaka u vreme pandemije korona virusa, nepokrivenih ni pozajmicom od 275 miliona u istoj valuti, uzteoj od američkog investicionog fonda „Oaktree“.

Taj iznos poslužiće tek za vraćanje dugova i nešto od kratkoročnih investicija.

Klub iz Milana duguje na sve strane, pa i treneru Konteu, čija zarada iznosi (za tamošnje prilike) rekordnih 12 miliona evra po godini ugovora, međutim ono što ga je nagnalo na želju za odlaskom jesu vezane ruke u dovođenju novih igrača, bez čijeg angažovanja crno-plavi teško mogu biti ozbiljno konkurentni u sledećoj Ligi šampiona.

Kada je došao u klub, 2019. godine pristao je na razvojni program, da bi aktuelna ekonomska kriza korigovala i usporila njegovu realizaciju.

Na žalost internista, koji su 11 godina čekali na osvajanje skudeta, ali na moguću radost domaćih stručnjaka poput Masimilijana Alegrija, Mauricija Sarija, Simonea Inzagija, te Srbina Siniša Mihajlović, na stranicama uglednog sportskog dnevnika lansiranih kao mogući naslednici trofejnog Kontea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari