ABA: Pobeda Zvezde u "večitom derbiju" 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao gosti Partizan 77:71 u devetom kolu ABA lige i tako se učvrstili na prvom mestu na tabeli, pošto još uvek ne znaju za poraz u regionalnom takmičenju.

Do prve pobede u ovosezonskom derbiju „crveno-beli“ su došli pre svega zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, a najefikasniji igrač na terenu bio je Stratos Perperoglu sa 25 ubačenih poena.

Meč je sjajno „otvorio“ Džo Regland sa sedam postignutih poena, ali je na odličnu igru Zvezde u prvim minutima Partizan odgovorio sa šest postignutih trojki (po tri Džoka Lendejla i Stefana Jankovića) u prvoj deonici meča i velikim plusom pred početak druge četvrtine – 22:15.

Na početku drugog perioda Zvezda pravi seriju 5:0 i meč uvodi u rezultatsku neizvesnost, a na poluvreme odlazi Partizan sa prednošću od tri poena – 41:38.

Iako je Partizan dobro započeo nastavak meča, ključni detalji se dešavaju polovinom treće četvrtine kada „crno-beli“ prave tehničke greške u čak šest napada, što protivnik koristi i serijom 16:3 odlazi na prvu svoju dvocifrenu prednost 54:44.

Do kraja susreta Crvena zvezda sjajnom igrom Stratosa Perperoglua i Džoa Renglanda i čuva sigurnu prednost, te na kraju „upisuje“ i devetu pobedu u isto toliko odigranih utakmica u ABA ligi. Partizan sada ima skor 4-5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari