ABA liga: Zvezda započela sezonu porazom, istorijska pobeda Dubaija u takmičenju 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde porazom su započeli novu sezonu ABA lige.

Od njih je bolji bio novajlija u ovom takmičenju, ekipa Dubaija.

Izabranici Jurice Golemca trijumfovali su rezultatom 86:84 (28:16, 22:25, 16:22, 20:21), a gledali smo zaista sjajnu utakmicu.

U prvom poluvremenu tim iz UAE vodio je 17 poena razlike – 33:17, ali je Zvezda preokrenula rezultat serijom 18:0 – 33:34.

Potom smo gledali „rezultatsku klackalicu“ sve do finiša druge četvrtine kada je serijom poena domaća ekipa otišla na poluvreme sa devet poena prednosti – 50:41.

U drugom poluvremenu proigrao je povratnik u crveno-beli tabor Nikola Kalinić koji je „rešetao“ za tri poena i zahvaljujući tome doneo blagu prednost svojoj ekipi.

Ipak, domaći igrači se nisu uplašili velike scene i nastavili su sjajno da igraju u fazi napada.

Dve trojke u poslednjoj deonici postigao je Nemanja Dangubić, a u košgeterskom smislu se pojavio i Klemen Prepelič, pa su domaći ponovo stekli jednocifrenu, ali lepu prednost.

Crveno-beli su u poslednjoj deonici bili lišeni usluga Miloša Teodosić koji je napravio nesportski faul, pa je uz ranije dosuđenu tehničku grešku, isključen sa utakmice.

Videlo se koliko im je falio plejmejker takvog kalibra u poslednjim trenucima meča kada se „lomio“ rezultat, a domaća ekipa je na kraju rešila meč u svoju korist, tako što je šut za pobedu promašio Kodi-Miler Mekintajer.

Najefikasniji u ekipi Dubaija bili su Frenk Mejson sa 18 poena i Avudu Abas sa 17 i dok je Klemen Prepelič, koji je imao 16 poena i 10 asistencija.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Nikola Kalinić sa 16 poena uz pet skokova, Ajzeja Kenan postigao je 13 pona, a Luka Mitrović 12 poena uz šest skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari