Aco Petrović traži zaštitu od FIBA, „udario“ na NBA i želi veliku promenu u košarci (VIDEO) 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ)

Aleksandar Aco Petrović, čuveni košarkaš i trener, predložio je FIBA jednu veliku promenu koja se tiče odlaska mladih igrača u NBA ligu.

U pitanju je novčana kompenzacija koju bi evropski klubovi trebalo da dobiju od NBA kada „naprave“ mladog igrača koji potom ode u Ameriku.

„Zašto FIBA prema NBA ne zaštićuje bolje i kvalitetnije proizvođače? Na primer, Cibona je u poslednjih 10-15 godina izbacila trojicu/četvoricu igrača za prvu rundu drafta. Za svakog od njih dobila je 675.000 dolara. U Americi svi koji se bave košarkom su multimilijarderi – vlasnici klubova, igrači… Prodaju hot dogove, kokice…“, rekao je Petrović u podkastu „Inkubator“, prenosi Nova.rs.

Poznato je da na ovim prostorima posebno Mega redovno šalje igrače u NBA ligu, a u vrhu te liste je i Partizan, tako da je jasno da bi i hrvatski i srpski klubovi profitirali od uvođenja promene koju predlaže Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari