Koleno za Zvezdinu nesanicu: Da li će se Hanga vratiti do kraja 2023? 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na Malom Kalemegdanu imaju nesanicu zbog nekadašnjeg košarkaša Reala i Barselone.

U Crvenoj zvezdi su letos bili veoma ponosni kada su obavestili javnost da je angažovan Adam Hanga, prekaljeni evroligaški košarkaš koji još uvek ima status aktuelnog osvajača Evrolige sa Real Madridom.

Nisu mnogo marili crveno-beli što su doveli igrača u 35. godini života koji ni u Realu, kao ni prethodno Barseloni nije bio nosilac igre, već neko ko je funkcionisao i igrački obitavao u obe sredine sa jasno dobijenom ulogom i zadacima u okviru nje.

Očekivali su u Zvezdi da Hanga bude zanimljiva alternacija na mestu plejmejkera, neko ko će u prevođenju lopte i postavljanju akcija moći da odmeni Miloša Teodosića, pre svega, a defanzivno da bude u stanju da čuva i uspešno pokriva sve spoljne pozicije, možda čak i preuzima protivničke četvorke kada nastupaju u niskim petorkama.

Sve to je moglo da bude interesantno da kojim slučajem Hanga nije doputovao u Beograd sa podebelim zdravstvenim kartonom i istorijom raznih povreda, što je negde i očekivano za igrača koji je u poslednjih deset godina redovno nastupao u Evroligi (sa kraćim pauzama), a u srpsku prestonicu je stigao u 35. godini života.

Nažalost, zvezdaška javnost nije imala priliku da se uveri u njegove sposobnosti i igračke osobine u evroligaškoj konkurenciji, s obzirom na to da je crveno-belu opremu razdužio na određeno vreme već početkom novembra.

Hanga je na večitom derbiju u okviru Evrolige, odigranog 26. oktobra osetio nelagodnost u kolenu što je uslovilo kraću pauzu od par dana, međutim, kada se činilo da je problem rešen, reprezentativac Mađarske, na meču sa ekipom Budućnosti 5. novembra, ponovo je osetio određeni iritaciju u kolenu već posle nepunih pet minuta utakmice.

Od tog duela, Hanga se do danas nije vratio u takmičarsku ekipu i čini se da još uvek nije ni blizu da tako nešto učini.

Prognoze su takve da do kraja kalendarske godine izvesno neće biti u stanju da maksimalno opterećuje svoje telo samim tim crveno-belu opremu mogao bi da zaduži tek u januaru 2024.

Hanga je, u želji da dobije što precizniju dijagnozu i terapiju, jedno vreme boravio u Mađarskoj, u trening kampu fudbalskog kluba Ferencvaroš, kako bi se konsultovao sa doktorom koji ima najbolji uvid u njegovo fizičko stanje.

Vratio se u Beograd sa dozom povećanog optimizma, s obzirom na to da je izvesno vreme vladala bojazan da bi problem sa kolenom mogao da bude kompleksniji.

Terapije daju rezultat, ali sama složenost povrede kolena u kombinaciji sa njegovim godinama zahteva pauzu koja će se, izvesno, protegnuti do 2024. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari