Adriana Vilagoš "zvezda u usponu": Naklon srpskoj kopljašici 1foto: Atletski savez Srbije

Mlada atletičarka na kraju impresivne takmičarske godine „pokupila“ i prestižno priznanje u svetu „kraljice sportova“.

Adriana Vilagoš proglašena je za Svetsku mladu zvezdu u usponu od strane Svetske atletike. Ove nominacije obuhvataju najveća dostignuća u sezoni, u ovom slučaju na Svetskom atletskom prvenstvu do 20 godina u Kaliju, Svetskom atletskom prvenstvu u Oregonu 22 i drugim događajima širom sveta.

Titulu “Mlade zvezde u usponu” dodelio je međunarodni tim stručnjaka, a supertalentovana bacačica koplja ove godine odbranila je titulu planetarne šampionke u bacanju koplja do 20 godina, osvojila evropsko seniorsko srebro i zauzela 11. mesto na listi najboljih rezultata na svetu do 20 godina.

,,Ovo mi je veliko priznanje. Jako sam srećna i velika mi je čast da sam izabrana za Rising star Svetske atletike. Godina mi je bila baš uspešna i ova titula je krunisanje svega i daje mi krila da još više treniram i da budem još bolja” izjavila je osamnaestogodišnjakinja za sajt Atletskog saveza Srbije.

Aktuelna evropska vicešampionka u konkurenciji odraslih dobila je biše glasova od: Žaklin Čepkoeč (Kenija) – 3000 m stipl, Fejt Čerotič (Kenija) – 3000 m stipl, Min De Klerk (Južnoafrička republika) – bacanje kugle i bacanje diska, Kerika Hil (Jamajka) – 100 m prepone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari