Adžić posle dva gola iz kornera: Gledao sam kako je to Piksi uradio... 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaler Čukaričkog, u remiju sa Spartakom, u poslednjem kolu Superlige (2:2) postigao oba gola direktno iz kornera.

Fudbaleri Čukaričkog i Spartaka odigrali su juče na Banovom brdu izuzetno atraktivnu i zanimljivu utakmicu.

Meč je obeležio Luka Adžić, igrač koji je u mlađim kategorijama puno obećavao kao polaznik fudbalske škole Crvene zvezde.

Dvadesetšestogodišnjak oba gola za Čukarički postigao je direktno iz kornera, čime je postao tek drugi fudbaler koji je uradio nešto tako na terenima širom naše zemlje.

Vladimir Mudrinić je 1999. u trijumfu Vojvodine nad Radničkim iz Kragujevca (8:1) uradio nešto slično.

Koliko je to retko u svetskim okvirima pokazuje i saznanje da se takvim golovima „tepa“ Olimpiko.

Javnost u Srbiji posebno pamti gol Dragana Stojkovića Piksija u večitom derbiju, na stadionu JNA, odigranog 1987. kada je direktno iz kornera matirao golmana Đukanovića.

Ipak, dva pogotka na jednom meču raritet je kakv se u suštini viđa „jednom u deset godina“.

– Prvi put dajem takav gol na utakmici, ali smo to radili i na treningu. Kod prvog kornera sam gađao prvu stativu, svi su igrači bili u golu i trener je rekao da gađam direktno, ka golu. Uigrana akcija je bila, sa idejom da neko izađe iz gola da proba da zakači loptu. Prvi gol je dakle i zasluga saigrača, zasmetali su golmanu – otkriva Adžić u razgovoru za Mozzart sport.

Sin Ivana Adžića, nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, bio je strelac protiv Spartaka u 29. i 51. minutu. Utisak je da je drugi gol bio još lepši i da se ne može okarakterisati kao direktna posladica loše reakcije golmana subotičkog Spartaka.

– Tu sam već dobio malo samopouzdanja, pa sam gađao drugu stativu, kao Docić u finalu Kupa. Da je udarim punom, pa da propadne. Kao nekad Piksi Stojković, bio sam mali, ali sam gledao snimak. Mada je on šutirao više sa efeom, tu je bilo dosta felša, ja sam gledao da je udarim preko pune – opisao je fudbaler Čukaričkog kako je razmišljao kada se opredelio da drugi put na meču proba da matira golmana Spartaka direktno iz kornera.

Mudrinić je neko ko je pre Adžića jedini imao identičan učinak, odnosno demonstrirao slično umeće da golmana matira iz kornera dva puta na jednom meču i to u razmaku od svega dva minuta.

– Iskreno, ne pamtim tu utakmicu, ali mi je neko spomenuo to protiv Radničkog i 8:1. Pogledao sam snimak sada. Šta da kažem? Drago mi je što sam jedan od tih igrača. Značiće mi na polju samopouzdanja. Ponavljam, radili smo na treninzima. I nije uspelo, a-ha-ha. Mada je par puta bilo blizu, ali je neko zakačio loptu. S tim da nismo ni to uvežbavali nešto mnogo, možda par prekida. Uostalom, trening je jedno, utakmica drugo, ali nije slučajnost što sam tako gađao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari