Agueru ugrožena profesionalna karijera 1U neverici posle poraza od Valjekana: Serhio Kun Aguero se drži za glavu Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

U meču sa Alavesom, nakon jednog skoka, spustio se na travu stadiona Nou Kamp i zatražio lekarsku pomoć. Požalio se tada Kun Aguero na bolove u grudima, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu na dodatna ispitivanja. Iskusnom napadaču Barselone ustanovljena je srčana aritmija zbog koje je mu je bio i predviđen period od tri meseca mirovanja. Nažalost, poslednji testovi ukazuju na to da bi Argentinac mogao preveremeno da se profesionalno penzioniše.

Ovu vest prvo je pustio u etar Radio Katalunja, ističući da su rezultati poslednjih testova bili krajnje zabrinjavajući.

Problemi sa srcem su složeniji u meri da bi mogli da primoraju Aguera da završi sa igračkom karijerom.

Jednostavno, ukoliko se bude pokazalo da je rizik daljeg bavljenja profesionalnim fudbalom ogroman, nijedan doktor ne bi dao odobrenje fudbaleru Barselone da nastavi sa profesionalnom karijerom, pogotovo nakon tragedije koja se dogodila Davideu Astoriju, nekadašnjem kapitenu Fiorentine, marta 2018.

Zasad su u klubu uzdržani, ne žele da prenagljuju sa zaključcima, mada Radio Katalunja ističe ogromnu zabrinutost povodom testova i dodaje da Kunovo telo nije više tako sigurno da može da izdrži napore profesionalnog fudbala na visokom nivou.

Kun je u junu proslavio 33. rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari