Ako neće Pavlović ima ko hoće: Selektor Dragan Stojković poziva drugog "Nemca" 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Jan Karlo Simić trebalo bi uskoro da debituje za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Aleksandar Pavlović poslednjih meseci u fokusu je srpske fudbalske javnosti.

Mladi fudbaler Bajerna gotovo da se ustalio u startnoj postavi Bajerna i veoma je cenjen od strane Tomasa Tuhela, šefa struke.

Shodno tome ali i činjenici da je Srbin rođen i odrastao u Nemačkoj, Fudbalski savez Srbije u poslednje vreme pokušava da ga odobrovolji kako bi promenio odluku i u seniorskoj konkurenciji, u budućnosti, nastupao za „orlove“.

Selektor Dragan Stojković je tim povodom boravio u Bohumu proteklog vikenda, kako bi se na delu uverio u fudbalske kvalitete mladog Pavlovića, međutim Tuhel ga je uskratio tog zadovoljstva, s obzirom na to da talentovani Srbin nije bio u protokolu.

Pitanje je i da li Stojković uspeo da se sastane sa Pavlovićem posle meča, s obzirom na to da je Bajern deklasiran od strane autsajdera (3:2) i verovanto je nakon duela žurio da se vrati u Minhen.

Situacija u vezi sa eventualnim nastupom Pavlovića za reprezentaciju Srbije poprilično je kompleksna, s obzirom na to da je mladi fudbaler bliži odluci da zaigra za Nemačku, međutim jedan drugi „Nemac“ nema takvih problema i nedoumica.

Iako je kao i Pavlović rođen i odrastao u Nemačkoj, Jan Karlo Simić prelomio je i opredelio se za dres Srbije još u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Kako bi ga Savez „osigurao“, ujedno i nagradio za ovosezonske nastupe u prvom timu Milana, 19-godišnji štoper trebalo bi da dobije poziv od strane selektora Dragana Stojkovića za martovsko okupljanje za prijateljske utakmice sa Rusijom (21. mart), odnosno Kiprom četiri dana kasnije u Limasolu, saznaje Kurir.

Jan Karlo Simić još od 16 godine nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

Prekomandom u „A“ selekciju trebalo bi da pojača konkurenciju na štoperskim mestima na kojima igraju Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, a pozive su dobijali i Srđan Babić, Erhan Mašović, Strahinja Eraković…

Osim Milenkovića u Fiorentini, gotovo da nijedan drugi štoper Srbije nije trenutno standardan u svom klubu što bi trebalo da zabirne selektora Stojkovića.

Simić je ove sezone skupio šest nastupa za prvi tim Milana na dva fronta i postigao gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari