Aktuelni trenutak Juventusa: Trener za dve utakmice, a na debiju ušao u klupske anale 1Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Pobedom u finalu italijanskog kupa na rimskom Olimpiku protiv Atalante (1:0) golom Dušana Vlahovića Juventus je spasao sezonu, ali se odmah posle toga rastao s trenerom Masimilijanom Alegrijem.

Da privede godinu kraju dato je Urugvajcu Paolu Monteru, treneru omladinskog pogona, nekadašnjem beskompromisnom beku torinskih crno-belih (1996-2005).

U prvoj od preostale dve utakmice u Seriji A Stara dama je bila gost Bolonje u svečarskom ambijentu njenog poslednjeg meča pred domaćom publikom, jer se oko 30.000 navijača skupilo da joj oda priznanje za debitantski plasman u Ligu šampiona.

Domaćin je bio furiozan. Već u 11. minutu je vodio s 2:0, a od 53. minuta i s 3:0.

U ovom veku samo je Đenova ranije stekla prednost s 2:0 protiv Stare dame u italijanskom prvenstvu, kada je u drugom kolu 2017/18. na Marasiju vodila s toliko u 7. minutu, ali su gosti načinili potpuni preokret (4:2).

Montero je od 64. minuta povukao iz igre Vlahovića, koji je odigrao 100. meč u dresu Juventusa, a umesto njega je uveo poljskog napadača Arkadijuša Milika.

Federiko Kjeza je u 76. minutu dao prvi gol za goste.

U 83. minutu Milik je savladao svog zemljaka Lukaša Skorupskog, a minut kasnije nadmudrio ga je i 19-godišnji Turčin Kenan Jildiz, još jedan rezervni adut Montera (Filip Kostić sve vreme ostao na klupi).

Juventus ne samo da je iščupao bod nego je za klupsku istoriju dobio prvu utakmicu ikada u Seriji A u kojoj nije izgubio iako je imao tri gola manjka.

I uoči poslednjeg kola trećeplasirana Bolonja i Juventus su bodovno poravnati (po 68).

Bolonja je u petak gost Đenove. a Juventus u subotu dočekuje Moncu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari