Al Hilal neporaženi šampion sa 101 golom: Mitrović spustio zavesu na saudijsko prvenstvo, ali je motiv i dupla kruna (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Završeno je fudbalsko prvenstvo Saudijske Arabije koje je privuklo i svetsku pažnju jer je prošlog leta postalo raj i za igrače najviše klase, a prethodnica im je nekoliko meseci ranije bio portugalski as Kristijano Ronaldo, zvezda Al Nasra.

Šampion je odavno poznat.

Al Hilal, koji je doveo i Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića Savića, ubedljivo se vratio na domaći tron posle jedne sezone (prethodno trostruki uzastopni prvak).

Titulu je prigrabio u stilu Bajera, prvog neporaženog šampiona u istoriji Bundeslige.

Tim iz Rijada je u 34 kola ostvario 31 pobedu i tri remija. Istina, neporažen je ostao i 2010/11. sa 19 pobeda i sedam nerešenih.

Zavesu je ovaj put spustio s 2:1 kao gost Al Vehde.

Vodeći pogodak u 19. minutu bio je rekordni 100. u saudijskoj ligi.

Domaćin je poravnao u 77. minutu.

Još tri boda prvaku je u 90+2 doneo Mitrović, koji je u igru ušao u 61 (Milinković Savić ostao na klupi).

 

Mitroviću je to bio 28. ligaški pogodak.

Prvi je pratilac Kristijana Ronalda, s 35 golova najubojitijeg strelca, rekordera prvenstva, koji je u pobedi Al Nasra kod kuće protiv prošlogodišnjeg prvaka Al Itihada (4:2) dvaput zatresao mrežu.

Poslednja utakmica sezone je finale Kupa kralja između Al Hilala i drugoplasiranog Al Nasra u Džedi u nedelju, 31. maja.

Al Hilal, pobednik u sve četiri prethodne utakmice, lanjski je osvajač, a njegov gradski rival taj trofej nema od 1990 (finalista zatim 2012, 1015, 2016, 2020).

Novom prvaku su u domaćoj prevlasti pripala i oba meča na završnom turniru Superkupa pre mesec i po.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari