Alehandro Davidovič Fokina bio pred pobedom karijere, a onda je napravio glupost o kojoj će se još dugo pričati 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Alehandro Davidovič Fokina je odigrao odličan meč protiv Holgera Runea, ali je umesto pobede od 3:2 u setovima doživeo poraz istovetnim rezultatom, a sve zbog jednog neobičnog servisa koji mu je višečasovni trud „bacio u vodu“.

Španac je u supertajbrejku vodio prvo 6:2, potom 8:5, Rune je uspeo da poravna na 8:8, ali je Davidovič Fokina imao servis i priliku da dođe do meč-lopte.

Ipak, umesto snažnog servisa i pokušaja da Runea izbaci iz ležišta, Fokina je servirao „ispod ruke“, ali to nije uradio ni približno dobro, pa je Danac oberučke prihvatio poklon koji je realizovao, a onda i došao do pobede – 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 10:8.

Španskom teniseru će ostati gorak ukus u ustima zbog kiksa u trenutku kada je mogao da dođe do pobede nad jednim od favorita za titulu.

On je nakon meča rekao da ga je strah paralisao i da nije znao šta da odigra u tom trenutku, a improvizacija mu očigledno nije uspela.

– Treba prihvatiti ono što se desilo. Uplašio sam se i nisam želeo da igram taj poen – rekao je Davidovič Fokina.

Ipak za utehu Špancu ostaje da je ostvario najbolji rezultat na Vimbldonu u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari