Aleksa Vukanović odlazi u Kinu 1Foto: STARSPORT

Aleksa Vukanović, doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, pronašao je prvi inostrani angažman u karijeri. Dvadeset devetogodišnji fudbaler iz Bačke Palanke karijeru će nastaviti u kineskom Meižu Haki, piše Sport klub. Vukanović je karijeru gradio isključivo u domaćim okvirima. Vukanović je nastupao za ČSK Čelarevo, OFK Beograd, kruševački Napredak i Crvenu zvezdu. U Kinu je otišao na […]

Aleksa Vukanović, doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, pronašao je prvi inostrani angažman u karijeri. Dvadeset devetogodišnji fudbaler iz Bačke Palanke karijeru će nastaviti u kineskom Meižu Haki, piše Sport klub.

Vukanović je karijeru gradio isključivo u domaćim okvirima. Vukanović je nastupao za ČSK Čelarevo, OFK Beograd, kruševački Napredak i Crvenu zvezdu.

U Kinu je otišao na poziv Milana Ristića, srpskog stručnjaka koji vodi tamošnjeg superligaša.

Ristić je trener koji se dokazivao u mlađim kategorijama Partizana, zatim Telepotiku i Zemunu, pre nego što je otišao u Kinu.

Ristić je Haku uveo iz druge u prvu ligu, a sada će mu cilj biti opstanak u elitnom rangu. Vukanović je na 83 utakmice u dresu Zvezde postigao 11 golova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari