Aleksandar Aca Petrović: Naši klubovi nisu ista liga sa Zvezdom i Partizanom 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Aktuelni selektor Hrvatske, Aleksandar Aca Petrović, već danima piše o tome da Crvena zvezda i Partizan po snazi i budžetu više nisu ista liga sa abaligaškom konkurencijom.

Koja je ekonomska opravdanost ogromnih ulaganja u Zvezdu i Partizan, koji su, istovremeno, u velikim finansijskim dugovima, sigurno višemilionskim, može se samo pretpostaviti.

Navijači su u egzaltiranom stanju, naročito otkad se Željko Obradović vratio u Partizan, a Zvezda tokom aktuelne sezone dovodila asove svetskog formata u vidu Luke Vildoze i posebno Fakunda Kampaca.

I dok domaća javnost ćuti i pravi se kao da su srpski velikani apsolutno likvidni i da nemoju nikakva finansijska zaduženja, Aleksandar Aca Petrović, selektor Hrvatske, prslavljeni stručnjak i nekada vrhunski košarkaš uporno piše o tome da samo jedan košarkaš Zvezde i Partizana ima veća primanja nego što je godišnji budžet Cibone, recimo.

„Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s ekipama koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca“, naveo je Petrović u razgovoru za Sportske novosti.

Jasno je i da neuporedivi budžeti dovode i do ogromnih kvalitativnih razlika na parketu.

„Naši su problemi samo naši, od toga ne treba bežati i činjenica je da bi nam klubovi morali kompetitivniji, ali kad pogledaš Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego što je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu se te stvari meriti. Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1.800.000 evra neto, to jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi“, napravio je Petrović suštinsku paralelu, kao da je želeo da podseti da su Zvezda i Partizan državni projekti koji se, sve češće, koriste u populističke svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari