Aleksandar Aco Petrović otkrio zašto Kaboklo i Partizan nisu "kliknuli": Bruno je specifičan i ne želi previše pritiska 1fotBA liga/Dragana Stjepanović

Brazilski centar izdominirao tokom kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U Partizanu su sigurno mnogo više očekivali od Bruna Kabokla prošle sezone, međutim i sam košarkaš nadao se nekoj boljoj ulozi i komfornijem ambijentu u samoj ekipi.

Iako dve strane još uvek nisu definisale ugovorni odnos, tumačeći svako za sebe da li je igrač još uvek član crno-belih ili nije, Bruno Kaboklo je u dresu reprezentacije Brazila pokazao da zaista poseduje visok košarkaški kvalitet.

Aleksandar Aco Petrović, selektor reprezentaicje Brazila, bio je neposredni svedok njegovih sjajnih partija tokom kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Brazilci će nastupiti u Parizu, nakon što su bili prvi na pomenutom turniru u Letoniji.

– Ne želim da kažem da niko u Brazilu nije verovao u nas, ali ni mi sami nismo imali u vidu 27. jul i utakmicu protiv Francuske na Olimpijskim igrama. Ja bih kao i ostali rekao da je taj neko lud ko to kaže. Međutim, sport piše bajkovite priče i mi smo jedna takva prekrasna priča. Preživeli smo teške trenutke. Na valu jedne defanzivne taktike došli smo do zasluženog uspeha. Brazilska košarka je dobila dosta ovim. Osam godina već predsednik Saveza ličnim finansijama rešava pitanja, a sada se već pojavljuju sponzori, uskoro će biti potpisan ugovor, a to je sve na valu plasmana na Olimpijske igre. Nisam očekivao, ali zadovoljan sam i mislim da smo zaslužili – poručio je Aleksandar Aco Petrović u razgovoru za Basketball Sphere.

Tokom razgovora, selektor Brazila akcentovao je u priči doprinos Bruna Kabokla, koji je u Rigi odigrao odličan turnir.

– Bruno je specifičan igrač. Želi biti okružen pozitivnim vibracijama, gde nema previše pritiska prema njemu. Ja shvatam da je to mnogo lakše napraviti u reprezentaciji nego u klubu. Reprezentativna okupljanja traju nekoliko nedelja, sezona u klubu traje 10 meseci napornog rada i možda je to razlog u različitosti ambijenta u kojem on funkcioniše. Proveo sam s njim više od četiri godine. U startu je bilo problema, nije želeo igrati zbog svađe s trenerima koji su vodili reprezentaciju – otkrio je Petrović, osvrnuvši se na to koliko mu je vremena i strpljenja trebalo kako bi odobrovoljio Kabokla da postane standarndi član reprezentacije Brazila.

– Trebalo mi je dve godine i nekoliko putovanja u Sjedinjene Američke Države gde sam s njim, njegovim agentom i klubom dogovorio da se zakopaju ratne sekire, da se to sve zaboravi. Vratio se na FIBA Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini i tada smo kliknuli. To je odnos prepun poštovanja, jer znam na koji način on može funkcionisati. Bruno Kaboclo i stvari koje on može dati onog momenta kada je zadovoljan, može retko koji centar na svetu. Recimo, kada vam neko 100 puta izađe na svakoj utakmici napravi blokadu u punom sprintu 10 metara od koša i odrola prema košu. On je to radio savršeno, zato je bio MVP u Rigi. Pomogao nam je da uzmemo nešto što u startu nismo predviđali da možemo.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari