Aleksandar Kolarov zna ko je "mali Pep Gvardiola" 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tokom bogate klupske karijere Aleksandar Kolarov imao je privilegiju da sarađuje i sa Pepom Gvardiolom u Mančester sitiju. Njegovo poređenje aktuelnog menadžera Brajtona, Roberta de Zerbija, sa jednim od najboljih stručnjaka današnjice zbog toga ima dodatnu težinu.

Nakon završetka uspešne fudbalske karijere, Kolarov se još ređe obraća javnosti u medijima, ali je za potrebe nekadašnjeg kluba, pristao da govori za Sitijevu televiziju, uoči meča sa Brajtonom, koji je nedavno preuzeo De Zerbi, poznat po prethodnom radu u Sasuolu i ukrajinskom Šahtjoru.

„Znam De Zerbija lično. Zovem ga Mali Pep i mislim da će napraviti velike stvari u Premijer ligi. Igrao sam protiv njegovog tima u Italiji i uvek je bilo teško. Siguran sam da će napraviti dobar posao u Brajtonu“, uveren je Kolarov.

Srbin smatra i da je Žoao Kanselo, univezalni bek, jedan od klučnih igrača „građana“ ove sezone.

„Bilo je jasno od početka da će Kanselo biti veoma uspešan u Mančester sitiju jer je prvi izbor na svojoj poziciji i pojačava nivo igre iz sezone u sezonu. Sjajan je fudbaler. Može da igra i levo i desno. Štaviše, opasiniji je na levoj strani jer može da napada nadesno, ima sjajan pregled igre i često deluje kao vezni fudbaler“, izjavio je bivši reprezentativac Srbije.

Kolarov je za Mančester siti odigrao 247 utakmica i postigao dva gola, a osvojio je i dve šampionske titule za sedam sezona provedenih na Etihadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari