Šapić vređao i ponižavao sudije meča Novog Beograda i Jadrana, pa došao do vrata svlačionice: Sudite li tako u Hrvatskoj? 1Foto: Dušan Milenković/Starsport

Prvi čovek Novog Beograda Aleksandar Šapić, koji nema formalnu funkciju u klubu, verbalno je, na najprizemniji način, napao sudije meča Regionalne vaterpolo lige između Novog Beograda i splitskog Jadrana, saznaje Danas.

Incident se dogodio u subotu, 5. oktobra, po završetku utakmice drugog kola Regionalne lige. Šapić je prišao zapisničkom stolu i počeo da vređa sudije pomenute utakmice Stanka Ivanovskog i Veselina Miškovića.

Crnogorskim arbitrima “u pomoć” je pritekao delegat utakmice Dragan Rajević koji je povodom ovog incidenta poslao dopunski izveštaj čelniku Odbora za takmičenje regionalne lige Milivoju Bebiću.
Rajević je precizno naveo kako je gradonačelnik Beograda vređao sudijski dvojac.

Delegat meča je u dopunskom izveštaju, u koji je Danas imao uvid, doslovce naveo Šapićeve reči:

– “Je*** vam mater; Pi*** vam mate****; Nećete više dolaziti da sudite u Beograd; Sudite li tako u Hrvatskoj; Nećete vi je***i moj klub”, kao i još bezbroj uvreda koje nisu primerene za normalne ljude, koje su vulgarne i ponižavajuće za bilo koje normalno ljudsko biće – naveo je Dragan Rajević, delegat utakmice Novi Beograd – Jadran Split.

Aleksandar Šapić
Foto: Pedja Milosavljević / Starsport

Rajević je po završetku incidenta predložio sudijama da napišu disciplinsku prijavu, bez obzira na to što čelnik srpske prestonice nema funkciju u klubu, ali su sudije odbile da to učine.

– Smatrao sam, iako je isti gledalac, a poziva se da je njegov klub, da shodno vaterpolo pravilima može biti udaljen zbog neprimerenog ponašanja na sledećim utakmicama gde je domaćin tim sa Novog Beograda – napisao je delegat Rajević napominjući “da ovakvo ponašanje Šapića može biti uvod, u ne daj Bože, neke dalje teže fizičke incidente pogubne za sport” .

Takođe, u izveštaju sudija Ivanovskog i Miškovića se navodi da im je Šapić rekao kako su “došli da ga ponižavaju na njegovom bazenu, kako su lepo dočekani i pitao da li on treba da im priredi takvu dobrodošlicu da im neće biti dobro i da li bi smeli da tako sude u Hrvatskoj uz salvu uvreda i ponižavanja…”

Arbitri Ivanovski i Mišković su obelodanili i da je Šapić došao do vrata sudijske svlačionice i nastavio sa uvredama, da bi zatim otišao. Kompletan incident je, navodno, trajao nekoliko minuta.

Novi Beograd je u meču druge runde Regionalne lige savladao Split rezultatom 18:17 posle boljeg izvođenja peteraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari