Aleksandar Stanojević i zvanično trener Partizana: Ništa se ovde nije promenilo, došao sam da budem konkurentan 1Foto: Starsport

Novi trener Partizana Aleksandar Stanojević zvanično je predstavljen medijima nakon što je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Stanojević je po treći put preuzeo ekipu iz Humske, a stigao je kao zamena za Alberta Nađa, koji je vodio Partizan na pet utakmica u finišu sezone.

– Malo je neprijatno. Čuo sam se sa Albertom pre dva ili tri dana oko tehničkih stvari, uvek sam tu da saslušam savet – objasnio je Stanojević činjenicu da je njegov prethodnik za smenu saznao iz medija, a zatim otkrio kako je odlučio da ponovo preuzme Partizan:

– Prva stvar, nisam završio započeti posao. Otišao sam u pogrešnom trenutku, loše sam procenio. Žao mi je što sam otišao. Imam veliki izazov da posao završim. Druga stvar, kao svaki tener imam ambiciju, ovo je veliki izazov za mene. Kad vas zove Partizan, morate da razmislite. Nisam imao predstavu da ću se vratiti do pre nekoliko dana, nije mi to bilo ni na kraj pameti – rekao je Stanojević, a potom dodao:

– U našim razgovorima dobio sam uveravanja da ćemo biti pojačani u svakom pogledu, u svim strukturama kluba, i igrački i u upravi. Shvatio sam ozbiljnost Partizana da ide napred. Iz tog razloga sam potpisao ugovor na tri godine, mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Ovoga puta idemo do kraja, svi zajedno, nadam se sa što više navijača u tešku i pravu borbu.

On je istakao da je pre dve godine otišao zato što nije bio zadovoljan „nekim stvarima“ u srpskom fudbalu, odnosno, zbog činjenice da njegovom timu nije bilo dovoljno 97 bodova da bi osvojio titulu. Vratio se iako se u međuvremenu ništa nije promenilo.

Aleksandar Stanojević i zvanično trener Partizana: Ništa se ovde nije promenilo, došao sam da budem konkurentan 2
Foto: Starsport

– Ne mogu da obećam ništa, pokušaćemo da napravimo iskorak. Došao sam da budem konkurentan, vreme će pokazati. Ne znam koliko će bodova biti dovoljno za titulu, pretpostavljam manje nego te godine. Borićemo se – rekao je Stanojević, a onda dodao:

– Nisam ni sad zadovoljan situacijom. Ali, trener sam koji mora da radi svoj posao. Hajde da se ja fokusiram na ekipu i teren, samo na ono što je moje, to je najbolja i najvažnija stvar za trenera

Partizan je prošle sezone imao ekipu koja je eliminisana u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok je samo sticajem okolnosti jesenji deo prvenstva završila na prvom mestu tabele Superlige. U međuvremenu otišao je najbolji napadač Mateus Saldanja, a Stanojević razmišlja koga će klub još da proda.

– Tehnički, levi bek i pozadi bismo se malo pojačali. Klub ima dobrih ponuda za neke igrače, u odnosu na to pravimo tim – izjavio je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari