Aleksandar Stanojević odredio na koga ne računa u narednoj sezoni 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Crno-beli otputovali na turnir u Rusiji, na kome će se sastati sa CSKA i Dinamom iz Moskve.

Negde i očekivano, šef struke Partizana odlučio da na drugi deo priprema ne povede većinu omladinaca, ali i Frenka kanutea, koji će morati da u skorije vreme pronađe novi klub.

Aleksandar Stanojević napravio je spisak do 27 fudbalera koje će testirati protiv moskovskih velikana.

Kanute, koji je na kraju prošle sezone bio van takmičarskog tima, nije uspeo da se u Sloveniji nametne novom šefu struke, a nešto slično nisu učeinili ni mladi: Vukašin Jovanović, Petar Petrović, Ognjen Ugrešić, Dimitrije Janković, Janko Jevremović i Dušan Jovanović.

Jedan od retkih koji se izborio za mesto u avionu jeste Nikola Simić, koji je, pak, tokom priprema u Sloveniji dosta kuburio sa formom.

U pitanju je kadetski reprezentativac Srbije koji je sa vršnjacima nedavno izborio mesto u polufinalu Evropskog prvenstva. Njemu bi društvo verovanto pravio i desni bek Milan Roganović, ali je on morao d aostane u Beogradu kako bi se oporavio od povrede.

Tokom uvodnog dela priprema, Stanojević je odlučio i da neke iskusne igrače, kao i mlade pošalje na pozajmicu, kao što su Aranđel Stojković, Bogdan Mirčetić, Nikola Miličić i Mihajlo Petković.

Među putnicima u Rusiju nalaze se: golmani Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Miloš Krunić; defanzivci Nikola Antić, Marko Živković, Svetozar Marković, Nathan de Medina, Nihad Mujakić, Bojan Kovačević, Nikola Simić, Aleksandar Filipović; vezisti Aleksandar Šćekić, Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leo Ovusu, Goh Jung Džun, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Bibars Natho, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu i napadači Nemanja Nikolić, Mateus Saldanja, Đorđe Jovanović, Samed Baždar.

Partizan će na turniru u Moskvi igrati protiv Dinama (3. jul) i CSKA (7. jul), a učestvovaće još i OFK Beograd.

– Biće sigurno dobar turnir. Za nas je veoma važno da igramo protiv dobrih timova, jer za manje od dvadeset dana nam počinje liga, a zatim i evropska takmičenja. Potrebna nam je dobra priprema. Naporno treniramo, ali su nam potrebne i dobre utakmice, da vidimo gde smo, da imamo minutažu na utakmicama. Za mene je veoma lepo što ću se vratiti u grad u kome sam živeo četiri godine, gde je i moj sin rođen i naravno da igram protiv svog bivšeg kluba. Nadam se da će to biti deset lepih dana, uz dobar fudbal i dobre utakmice za nas iz kojih ćemo izaći jači i spemni za sezonu koja nam predstoji – poručio je pred polazak Bibars Natho, koji je svojevremeno igrao za CSKA.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari