Aleksandar Stanojević pred start Superlige: Ovo sutra mi je život, ne Dinamo 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Duelom protiv Napretka iz Kruševca, fudbaleri Partizana u petak započinju novu sezonu u Superligi Srbije (21.00).

Na opšte iznenađenje navijača, Aleksandar Stanojević je ovoga leta odlučio da treći put sedne na klupu crno-belih. Kako je i sam obrazložio odluku, imao je nedovršena posla zbog kojih je odlučio da preuzme ekipu u veoma teškom trnutku.

Pripremni period je prošao, ekipa je osetno osvežena novim kadrovskim rešenjima i sutraće crno-beli imati ovosezonski debi u Superligi protiv Napretka.

Umeli su Kruševljani poslednjih sezona da i te kako namuče fudbalere Partizana, osvoje bodove u krucijalnim momentima, zbog čega su se u taboru crno-belih detaljno pripremili za sutrašnji duel.

S obzirom na to da se teren u Kruševcu renovira, Napredak će biti formalno domaćin na stadionu u Humskoj.

– Definitivno imamo jasnu sliku ko će početi, a ko će ući. Imamo i plan, takođe i razradu utakmice u zavisnosti od situacija na terenu. Dakle, znam kako želimo da igramo, ali još nisam siguran kako će sve izgledati. Strategija postoji, ali videćemo… Nismo bili svi zajedno, malo kasnimo u svim stvarima. Nadam se da ćemo izgledati kako smo zamislili, iako nije bilo dovoljno treninga da bi sve blo sinhronizovano u našoj igri.

Stanojević je nahvalio svog kolegu iz Napretka, poručivši da Kruševljani igraju dobar fudbal.

– Svako ima svoju motivaciju. Oni imaju ozbiljnog trenera, Napredak igra ozbiljan fudbal i što se nas tiče, ne postoji posebna vrsta motivacije za ovaj meč – naglasio je Stanojević, koji je prokomentarisao i proces skautiranja Kruševljana u fazi priprema za start šampionata.

– Teško je, međutim, gledali smo utakmice Napretka iz Slovenije. Pogledali smo sve na jutjub kanalu, imamo jasnu sliku. Skautirali smo ih i pripremili se koliko možemo. Pokupili smo informacije.

Tokom leta, Napredak je upravo iz Partizana doveo na pozajmicu Nikolu Miličića i Mihajla Petkovića, međutim još uvek nije poznato da li će obojica moći da nastupe sutra iz proceduralnih razloga.

– Ne znam proceduralno da li imaju pravo da igraju protiv nas, da ne ulazim sad u to. Dosta su igrača promenili, opasni su u napadu. Neću da imenujem, jer kada kažem – taj da gol. Promenili su tim, imaju iskusnog Marjanovića, tako da smo upoznati sa svime. Nije njima lako, treba sve to da ukomponuju. Koliko sam ispratio, na pripremama nisu izgubili nijednu utakmicu.

Uprkos tome što se bliži dvomeč sa kijevskim Dinamom u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona, Stanojević uverava javnost da mu je maksimalan fokus na sutrašnjem duelu sa Napretkom.

– Prirodno je da neko razmišlja o tome, ali ne i za mene kao trenera. Sutra mi je život, totalno sam posvećen ovome. Imaju treneri iz stručnog štaba koji se bave Dinamom iz Kijeva, ja i igrači samo razmišljamo o Napretku.

Kao i prethodnih sezona, Bibras Natho nije predviđen da bude starter barem na početku takmičarske godine.

– Svi mu redukujemo minutažu, a on se posle izbori. Nije u prvom planu, u prvih 11. Dobro je radio na pripremama. Zavisi od njega kako se pokaže i koliko će nam doneti. U svakom slučaju, veliki je profesionalac, nije propustio nijedan trening i drago mi je da imamo takvog igrača.

Odlaskom Sameda Baždara u Saragosu, Dušan Jovanović dobiće šansu u prvom timu, s obzirom na to da je mladi napadač u statusu bonusa.

– On je perspektiva kluba. Što se mene tiče – neće ići na pozajmicu. Odlučićemo sa ljudima iz kluba, koristićemo ga sigurno, jer je deo Partizanove priče. Videćemo na koji način i koliko.

Prekaljeni stručnjak nije imao problema ni sa tim da priča o sovm trećem mandatu na klupi Partizana.

– Nemam osećaj kao kad sam se vratio prvi put. Tada je prošlo deset godina, sada samo dve. Videću kakav ću osećaj imati kada izađem na teren, osećam se kao da nisam ni odlazio. Ako je jug popunjen, to je za nas velika stvar. Svaki igrač u Partizanu mašta da trči ka jugu, to je suština. Nadamo se pozitivnoj energiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari