Aleksej Pokuševski ponovo u Razvojnoj ligi 1Aleksej Pokuševski EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U toku prošle, ruki sezone, odlazak Alekseja Pokuševskog u Razvojnu ligu delovao je plodonosno; nadaju se u Oklahoma Siti Tanderu da će sličan efekat imati i novi prelazak srpskog košarkaša u njihovu filijalu, tačnije Oklahoma Siti Blu.

Odlučili su se u Tanderu za takav potez, tačnije da uz Pokuševskog, u Razvojnu ligu pošalju i Tea Maledona i Ajzeu Robija.

Ovakva odluka menadžmenta jedne od slabijih ekipa ove sezone nije bila neočekivana. Jednostavno, Pokuševski ima manju ulogu i beleži lošiji učinak u odnosu na ruki godinu.

Na 26 utakmica prosečno je zabeležio 4,5 poena, 4,31 skok i 1,23 asistencije za 14,8 minuta. Te brojke su gotovo značajno manje nego prethodne sezone (8,16 poena, 4,71 skok, 2,16 asistencija za 24,2 minuta), pa je, kako je rekao izvršni potpredsednik i generalni menadžer Tandera Sem Presti, tim odlučio da ga pošalje u sredinu koja mu je dobro poznata.

„Rekao bih svima: Ako želite da uživate u ovim igračima tokom dužeg vremenskog perioda, prihvatite dosadu razvojnog procesa za koji je potrebno vreme. Taj program (Razvojna liga) je još jedna prilika i razvojna platforma, a nije degradiranje niti mesto gde ćemo samo da prosledimo momke koji ne igraju“, naveo je Mark Degnolt, trener Tandera.

Efekat odlaska u Razvojnu ligu bio je veoma dobar kada je prošlosezonski napredak srpskog košarkaša bio u pitanju. Posle kratkog mandata u Oklahoma Siti Bluu Pokuševski se vratio kao bolji igrač, sa više samopouzdanja i spremnosti na fizički kontakt.

„Sada je u poptuno drugoj poziciji nego prošle sezone. Nesumnjivo je bolji igrač. Mislim da je ono što je pre svega uradio sa svojim telom potpuno drugačije nego prošle godine. Mnogo je izdržljiviji. Što se tiče njegove uloge i načina na koji ga koristimo… otprilike je u istoj ulozi kao u ovo doba prošle godine. Radi se o tome da budete efikasniji i uticajniji u toj ulozi. I mislim da je to uradio“, poručio je šef struke Tandera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari