Ko je Aleksej Popirin, Đokovićev prvi ozbiljniji rival na Vimbldonu? 1EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Teniski svet sa nestrpljenjem iščekuje susret između Alekseja Popirina i Novaka Đokovića, koji će biti među zanimljivijima u okviru trećeg kola Vimbldona.

Aleksej Popirin rođen je 5. avgusta 1999. godine u Sidneju. Trenutno je 47. teniser na svetu.

Najbolji plasman je imao pre dve godine kada je bio 38. igrač na ATP listi. Snažno udara lopticu sa osnovne linije, a ima i snažan dvoručni bekhend.

Visok je 196 centimetara, a profesionalno se tenisom bavi od 2017. godine.

Njegov trener je bivši teniser Ksavijer Malis koji je u karijeri osvojio tri titule, a prvi cilj koji su postavili je da Popirin do kraja godine bude među 30 najboljih tenisera na svetu.

To neće biti lak zadatak, ali nije ni nedostižan cilj.

Da bi se približio tom snu, mora da beleži dobre rezultate na grend slem turnirima, a sada će u trećem kolu imati jednu od najtežih prepreka – sedmostrukog šampiona Vimbldona, Novaka Đokovića.

U prva dva kola Popirin je izgubio tri seta, jedan od Brazilca Tijaga Monteira u prvom kolu, a dva od Tomasa Martina Ečeverija u narednom.

Može li Aleksej Popirin protiv Novaka Đokovića?

Ukupno je na terenu prveo šest sati i 39 minuta, što nije nezanemarljiv podatak.

Sa druge strane Đoković je na terenu proveo sat i po manje i ulazi svežiji u duel.

Iako je srpski teniser veliki favorit u ovom meču, meč će mu poslužiti i kao pravi test za koleno koje je operisao pre samo mesec dana u Parizu.

Popirin nema problema sa dugačkim „relijima“, pa je za očekivati da će lopticu pokušavati da drži što duže u poenu.

Ima i jako dobar servis, pa će od ključne važnosti biti da li će ritern Novaka Đokovića biti na prepoznatljivom nivou.

Đoković je zabeležio dve rutinske pobede na startu turnira, prvo je za manje od dva sata igre počistio Vita Koprivu, prepustivši mu samo pet gemova na meču, a zatim je u drugom kolu naišao na prvi manji problem na turniru kada je izgubio set protiv Džejkoba Firnlija, ali je ipak bez ikakvih problema prošao u treće kolo.

Đoković je energetski jako dobro izgledao ove nedelje u Londonu, a i nije imao nikakve probleme niti bolove u kolenu.

Igra vidno opreznije, ali verovatno iz predostrožnosti i kako turnir bude odmicao kraju tako će pojačavati intezitet igre.

Pobednik ovog meča ide na megdan boljem iz susreta Holger Rune – Kventon Halis i tu bismo u četvrtom kolu mogli dobiti pravi klasik Rune – Đoković, ukoliko obojica preskoče svoje današnje prepreke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari