Alimpijević: Ovo je jedan od najlepših snova evropske košarke 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Prvo su eliminisali Partizan u Beogradskoj areni na čisto košarkaški način, a onda su sinoć u Ljubljani priredili još jedno veliko iznenađenje. Košarkaši Bursespora u prepunim Stožicama izbacili su Cedevita Olimpiju (83:85) plasiravši se u polufinale Evrokupa. Dušan Alimpijević, trener turskog predstavnika, preponosan je na svoje izabranike.

Bursa je u Ljubljani ubacila čak 14 trojki na procentima od 42 odsto. I kada se činilo da će domaćin doći do preokreta, prisebnost, ali i sreća omogućili su Bursispor da dođe do najvećeg klupskog uspeha u tradiciji dugoj svega devet godina.

„Bila je ovo sjajna utakmica. Zaslužili smo pobedu, kontrolisali smo skoro celu utakmicu, praktično svih 40 minuta. Iskreno, poludeo sam. Reći ću vam jedno: ovo je jedan od najboljih snova u evropskoj košarci trenutno i još uvek sanjamo. Želimo da idemo korak po korak, sigurno. Imamo utakmicu u turskom takmičenju i onda ćemo misliti o Andori“, poručio je 36-godišnji srpski stručnjak.

Dolazak Portorikanca Holanda usred sezone, nakon eliminaicje Uniksa iz Evrolige, ispostavio se neverovatnim benefitom za Bursaspor. Iskusni šuter bio je prevaga u Beogradskoj areni, postigavši trojku za produžetak, dok je u Ljubljani ubacio 16 poena, šutirajući sa distance odličnih 4/8.

„Želim da čestitam svom kolegi i prijatelju Jurici Golemcu, koji radi sjajan posao sa ovom ekipom, ne samo u Evrokupu već i u Jadranskoj ligi. Sa ovim promenama koje je napravio, počeli su da igraju jednu od najboljih košarki u Evropi. Koliko je bilo teško pripremati se za njih, znamo samo ja i moji igrači i zaista sam ponosan na to kako smo ispoštovali sve male i velike detalje u planu igre. Sve se je zavisilo od  detalja, ali glavna stvar je bila da zaustavimo njihovu igru na otvorenom, da prekinemo njihov rani napad. Oni su tim koji zna da postiže koševe i realizuje akcije u prvih 6-10 sekundi, a ako niste koncentrisani, ako zaspite samo na sekund, imaćete problem. Imali smo ih, ali to je bilo na razumnom nivou, na nivou sa kojim možemo da živimo. Dakle, ključna je bila odbrana u ovoj utakmici“, analitičan je bio srpski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari