Alkaraz zbog premora i poraza u polufinalu Ju Es opena izgubio volju za Dejvis kup: Španija oslabljena protiv Srbije 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Karlos Alkaraz neće samo izostati iz finala Ju-Es opena, najbolji španski teniser će izostati i iz grupne faze Dejvis kupa koja se naredne nedelje održava u Valensiji.

Pola dana posle poraza od Rusa Danila Medvedeva u polufinalu Ju Es opena i gubljenja trona u Njujorku Karlitos je odlučio da napravi pauzu, da se dobro odmori od napora u ovom delu sezone. On je gotovo zaredom igrao u poslednja tri meseca – titule na Kvinsu i Vimbldonu, Hopman kup, mastersi u Torontu i Sinsinatiju i Ju-Es open. Iako bolji igrač na betonu nije osvojio nijednu titulu, dok je na travi, na kojoj do ovog leta nije imao uspeha – ostao neporažen.

– Još ne znam da li ću igrati u Dejvis kupu jer sam premoren – rekao je na pres konferenciji posle polufinala u Njujorku.- Moram da vidim šta kaže moje telo, kada se ujutro probudim. Ovaj deo sezone je bio veoma dug i intenzivan, potreban mi je odmor.

Očigledno je telo reklo „ne“, jer je jutros po američkom vremenu Alkaraz poslao otkaz selektoru Davidu Fereru, a zameniće ga Albert Ramos.

Nije teško pogoditi koliko će španska publika biti razočaran što neće videti svog novog ljubimca, kao ni potencijalni dvoboj sa Novakom Đokovićem.

Španija i Srbija su u istoj grupi, zajedno sa Južnom Korejom i Češkom, a dve najbolje selekcije idu na finalni turnir u Malagi (21-26. novembar).

Takmičenje počinje u utorak, a Orlovi se na startu sastaju sa Korejcima. Derbi grupe, između naše i španske reprezentacije, zakazan je za 15. septembar, dok dan kasnije igramo sa Češkom.

Osim Ramosa, za Španiju će igrati Alehandro Davidovič, Roberto Bautista, Bernabe Sapata i Marselo Granoljers.

Srpski tim je već stigao u Valensiju, prijavljeni su Đoković, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović, ali selektor Viktor Troicki ima pravo na tri izmene do početka takmičenja.

Prenose mečeva Dejvis kupa ćete moći da gledate na Sport Klubu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari