Alonso se izvinio zbog komentara o Hamiltonu tokom trke u Belgiji 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE

Vozač Alpina Fernando Alonso izvinio se danas zbog komentara o vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu tokom njihovog sudara u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije i rekao da je sedmostruki svetski šampion „legenda“.

Alonso i Hamilton su se sudarili na početku trke prošle nedelje u Belgiji, a tada je Alonso putem radija rekao da je Britanac „idiot“ i da „samo zna da vozi kada počne kao prvoplasirani“.

Hamilton je posle trke preuzeo krivicu za incident i nije želeo da komentariše reakciju nekadašnjeg timskog kolege.

Njih dvojica su se danas sastali u Holandiji uoči trke na Zandvortu, a Alonso je dobio na poklon potpisan Hamiltonov kačket, preneo je Skaj.

Alonso je rekao da žali zbog ispada i ponudio je izvinjenje Hamiltonu, koga je nazvao „šampionom“ i „legendom današnjice“.

„Kada nešto kažete britanskom vozaču, a žao mi je da to ponovim, digne se medijska prašina posle toga. Ako nešto kažete južnoameričkom vozaču, sve je zabavnije. Ali kada kažete nešto drugima, to je pomalo ozbiljnije. Ali da, izvinjavam se. Nisam mislio ono što sam rekao“, naveo je Alonso.

Alonso i Hamilton su se borili za treće i četvrto mesto u krivini pet pre nego što je došlo do sudara, posle kojeg je Britanac morao da završi trku. Alonso je trku završio kao peti.

„Gledajući snimke, mislim da u tom trenutku nema mnogo krivice, pošto je to incident u prvom krugu i svi su bili vrlo blizu jedni drugima. U trenutku i zbog  adrenalina, boreći se za prva dva, prva tri mesta, rekao sam ono što nije trebalo da kažem“, dodao je Alonso.

Novinari su ga pitali da li veruje da Hamilton ne može da vozi osim ako nije prvi, Alonso je odgovorio: „Ne, ne, ne, ja u to ne verujem“.

„Ne radi se o tome da li verujem ili ne verujem, postoje činjenice koje govore da nije tako. Imam ogromno poštovanje prema njemu“, naveo je 41-godišnji vozač.

On je rekao da se nada da će se lično izviniti Hamiltonu.

„Kada dođemo da razgovaramo sa medijima, prići ću mu i izviniću se ako je to razumeo na onaj način. Apsolutno nemam problem s njim“, rekao je Alonso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari