Prva noćna trka Formule 1 održana je juče na ulicama Singapura. Čast da uđe u istoriju kao prvi vozač koji je pobedio pod svetlošću reflektora, pripala je Špancu Fernandu Alonsu. Španac je startovao sa 15. pozocije, a do prvog mesta stigao je zahavaljujući sjajnoj vožnji i taktici, ali i neverovatnim pehovima koje su imali konkurenti. Vozač Renoa i dvostruki šampion sveta trku je izvezao za sat, 57 minuta i 16,304 sekunde.

Drugo mesto zauzeo je Niko Rozberg iz Vilijamsa, a treće lider šampionata Luis Hamilton iz Meklarena. Britanac slobodno može biti prezadovoljan svojim plasmanom pošto mu je sada prednost u odnosu na najbližeg pratioca, a do kraja sezone ima još samo tri trke, narasla na sedam bodova.

Izuzetno loš dan imao je tandem Ferarija. Felipe Masa je u jednom momentu trke u boks ušao kao prvoplasirani, a iz njega je izašao kao poslednji. Naime, mehaničari su mu dali zeleno svetlo da krene, ali crevo za gorivo još nije bilo izvađeno iz njegovog bolida pa ga je ovaj, kako je krenuo, otkinuo i povukao za sobom. Mehaničari su potom potrčali za njim, ali dragoceno vreme je izgubljeno dok su oni „odbeglo“ crevo iščupali. Bodove su inače još osvojili i Timo Glok (Tojota), Sebastijan Fetel (Toro Roso), Nik Hajdfeld (BMW), Dejvid Kultard (Red Bul) i Kazuki Nakađima (Vilijams).

Do kraja jednog od najuzbudljivijih šampionata Formule 1 svih vremena voziće se još trke za Veliku nagradu Japana (12. oktobar), Kine (19. oktobar) i Brazila (2. novembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari