Američka lekarka o US openu i Đokoviću: Kakva šala 1 EPA-EFE/JUSTIN LANE

Iz Sjedinjenih Američkih Država stiže glas protesta povodom verovatnog onemogućavanja srpskog tenisera da igra na grend slemu u Njujorku.

Uz ogradu „nada poslednja umire“, Novak Đoković je i posle osvajanja sedme titule na Vimbldonu priznao da su male šanse da mu kao strancu nevakcinisanom protiv korona virusa, mimo važećih državnih propisa, bude dato medicinsko izuzeće, tj pravo da se pojavi na Otvorenom prvenstvu SAD i tamo proba da uzme 22. GS šampionsku krunu.

„Da razjasnimo, US Open neće dozvoliti Đokoviću da igra sport na otvorenom, bez kontakta sa protivnikom, zato što nije vakcinisan vakcinom koja ima zanemarljivu efikasnost u sprečavanju prenošenja dominantne BA.5 varijante“, napisala je na svom Tviter nalogu Nikol Safir, nazvavši zdravstvenu politiku svoje zemlje „šalom“.

Reč je o radiološkinji i autorki knjige o tome kako političari koriste pandemiju korona virusa za prikupljanje političkih poena, a pre ove lekarke na vlasti SAD, zbog Novaka Đokovića, apelovali su njegova dvojica tamošnjih kolega. Nekada čuveni Džon Mekinro i još aktivni Tenis Sandgren, kome nije jasno kakva je razlika između nevakcinisanih stranaca i američkih aktera dolazećeg US opena, s istim odnosom prema vakcinaciji, kao što je njegov slučaj.

Ovogodišnji US open počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra. Novak ga je osvajao 2011, 2015. i 2018. godine, a proše sezone je izgubio finale od Danila Medvedeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari